2024.09.24, Kedd
Pázmány Campus: folytatódik a bontás, hamarosan leszerelik a főépület tetején található antennát
Látványtery: pazmanycampus.hu

Pázmány Campus: folytatódik a bontás, hamarosan leszerelik a főépület tetején található antennát

Forrás: ÉKM-közlemény, mti

2024.09.23. 15:09 - Szabó Ákos

Kezdődik az építési törmelék elszállítása is.

Hirdetés

Szeptember elsejétől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának teljes területén zajlanak a bontási munkálatok. Ennek egyik leglátványosabb eleme, a főépület tetején található, mintegy 30 méter magas antenna eltávolítása, amely szeptember 24-én történik meg. Ezzel párhuzamosan elindul az építési törmelék elszállítása is

– derül ki az Építési is Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleményéből.

Ebben hangsúlyozzák, hogy a projekt rendelkezik minden hatósági engedéllyel és a kivitelezés ellen tiltakozókat is ennek figyelembevételére hívják fel.

A tárca korábbi tájékoztatása szerint a beruházásnak köszönhetően a főváros VIII. kerületének közepét "elcsúfító, oda nem illő lepusztult épületeket" elbontják, a Palotanegyedet megújítják. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztusban megtörtént az egykori Magyar Rádió irodaházaként és a Magyar Rádió Archívumaként működő épületek körbekerítése és kiürítése, a bontás ezután kezdödhetett el.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új központjának építése az elmúlt évtizedek legnagyobb oktatási fejlesztése, amely során az elhanyagolt belvárosi terület megújul; több régi palota végre felújításra kerül; a történelmi városrész a környezetébe illeszkedő, de mégis XXI. századi épületekkel gazdagodik; növekszik a környék zöld és közösségi tereinek az aránya – emeli ki a minisztérium friss közleménye.

Mi épül?Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)Pázmány CampusÉpítési és Közlekedési MinisztériumbontásPalotanegyedJózsefvárosVIII. kerület

Hírlevél

Hirdetés