2024.10.10, Csütörtök
Felkerült a bokréta Zalaegerszeg újabb autóipari gyárára
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Felkerült a bokréta Zalaegerszeg újabb autóipari gyárára

magyarepitok.hu

2024.10.10. 11:42 - Szabó Ákos

A KÉSZ Csoport kivitelezi a Flex autóelektronikai fejlesztését, mely a ZalaZONE-nal együttműködésben valósul meg.

Hirdetés

A már harminc éves zalaegerszegi múlttal működő Flex újabb beruházással erősít a ZalaZONE ipari parkban. Most az amerikai-szingapúri vállalat egy nagyszabású fejlesztés fontos mérföldkövét érte el, mégpedig kifejezetten gyors tempóban, a KÉSZ Csoport kivitelezésében.

 

 

Mindössze 5 hónappal ezelőtt, ez év május 29-én jelentették be a Flex kormányzati támogatással megvalósuló, 90 millió eurót meghaladó beruházását, amely több mint 65 millió euró értékben technológiai fejlesztést,

25 millió euró értékben pedig egy 10 000 négyzetméteres épület, benne 8000 négyzetméteres nagytisztaságú gyártócsarnok felépítését foglalja magába

- írják közleményükben.

 

 

Gyorsan követték egymást a fő mérföldkövek

A bejelentést követően, alig egy héttel később, június 4-én került sor az új gyár építésének megkezdését jelző, szimbolikus első mozzanatára, az első kapavágásra, majd két hónappal később, augusztus 8-án ünnepélyes keretek között helyezték el a gyár alapkövét.

A projekt, amelynek célja az elektromos és hibrid járművek nagyfeszültségű részegységeinek gyártására szolgáló, teljesen automatizált gyártósorok kiépítése, egyrészt a zalaegerszegi Zala B gyáregységben, valamint zöldmezős beruházásként a zalaegerszegi ZalaZONE Tudományos és Technológia Parkban, a ZalaZONE Ipari Park Zrt.-vel kooperációban valósul meg.

 

 

Szeptember 9-én, a csarnoképítés következő lépéseként, megtörtént az épület első tartóoszlopának beemelése, október 10-én délelőtt pedig elérkezett egy újabb jelentős mérföldkő, és tisztelegve a hagyomány előtt, megünnepelték azt, hogy az épület elérte a legmagasabb pontját.

Az épület átadását 2025-ben tervezik, mellyel több mint 210 új munkahely létesül, 20 állás a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik.

Az eseményen felszólalt

  • Péter Ágota, a Flex alelnöke,
  • Dr. Háry András, a ZaIoZONE lpari Park Zrt. vezérigazgatója
  • Dr. Marton Pál, a KÉSZ Zrt. jogi igazgatója
  • Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere,
  • valamint Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is.

Gyorshírünket hamarosan tovább bővítjük.

 

 

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportZalaZONEFlexbokrétaünnep

Hírlevél

Hirdetés