2024.10.09, Szerda
Megnyitotta kapuit Erzsébetváros teljesen újjászületett közparkja
Fotók: erzsebetvaros.hu

Megnyitotta kapuit Erzsébetváros teljesen újjászületett közparkja

magyarepitok.hu

2024.10.08. 16:54 - Szabó Ákos

A Klauzál tér zöld szigetként éledt újra.

Hirdetés

Teljesen elkészült Budapest új zöldterülete: az erzsébetvárosi Klauzál tér immár teljesen megújult. A projekten, ahogy korábban is megírtuk, a közbeszerzési adatok szerint az Everling Építő Kft. dolgozott, mintegy nettó 592 millió forint értékben, a beruházó pedig a VII. kerületi önkormányzat volt.

 

 

A 2020-tól kezdődő tervezési folyamat a lakosság bevonásával zajlott. Az erzsébetvárosiak online és hagyományos formában megtartott lakossági fórumokon, kérdőívek kitöltésével, illetve különböző rendezvényeken mondhatták el véleményüket. A Geum Műterem Kft. végleges tervei 2022 végén készültek el, amelyet követően 2023-ban indult meg a közbeszerzési eljárás és 2024. január elején kezdte el a munkát a kivitelező. A terveknek megfelelően pedig 2024. május végére elkészült a játszótér, a sportpálya és a kutyafuttató, amelyeket onnantól kezdve birtokba vehettek a családok, a sportolni vágyók és a kutyások.

Niedermüller Péter polgármester pedig ma délután kiadott közleményében tájékoztatott, hogy 2024. október 8-tól egy

minden igényt kielégítő pihenőpark, a korábbinál lényegesen nagyobb zöldfelülettel, új, környezetbarát és biztonságos játszótérrel, többfunkciós sportpályával, fitneszparkkal és egy megújított kutyafuttatóval várja az erzsébetvárosiakat és az arra járókat a Klauzál téren.

 

 

Mint a tájékoztatóból kiderül, a felújítás célja az volt, hogy a zöldfelületek arányának növelése mellett a korábbinál jobb körülményeket biztosítson a Klauzál tér a szülők és a gyermekek, a sportolni vágyók és a kutyások számára. Ugyanakkor meghatározó szempont volt, hogy a tér a történelmi öröksége miatt ne csak a kikapcsolódás és a pihenés, hanem a méltó megemlékezés helyszíne is legyen.

Mi épül?Geum Műterem Kft.Everling Városépítő Kft.ErzsébetvárosközterekközparkBudapest

Hírlevél

Hirdetés