2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Zöld szigetként születik újjá az erzsébetvárosi Klauzál tér
Látványtervek: Budapest Városháza/Facebook

Zöld szigetként születik újjá az erzsébetvárosi Klauzál tér

magyarepitok.hu

2024.02.02. 13:39 - Szabó Ákos

Megjelentek a látványtervek a főváros megújuló teréről, 2024 harmadik negyedévére zárul le a projekt.

Hirdetés

Hamarosan új színfolt jelenik Pest egyik kerületében: az erzsébetvárosi Klauzál tér felújítása készól el még idén – derül ki a Budapesti Városháza Facebook-posztjából. A projektre a közebszerzési adatok szerint az Everling Építő Kft. tette a legjobb ajánlatot, mintegy nettó 592 millió forint értékben, a beruházó pedig a VII. kerületi önkormányzat vagyonkezelője lesz.

 

 

A 7865 négyzetméteres téren az önkormányzat a kerület lakóinak javaslatait is kikérte a tervek elkészíttetéséhez. A téren 36 százalékról 52 százalékra növekszik a zöldfelületek aránya.

 

150 fa várja majd a látogatókat

Építenek egy játszóteret 19 új játszóeszközzel, ami nem csak környezetbarát, de biztonságosabb is lesz a gyerekek számára, átadnak majd egy többfunkciós sportpályát és egy fitnesz parkot is, valamint megújul a kutyafuttató is. A Klauzál tér fáinak száma is megnő: 134 helyett 150 lombos fa tisztítja majd a levegőt.

 

 

Több ivókút és hulladékgyűjtő lesz, újabb kerékpártárolókat is kihelyeznek és 63 új utcabútort is felszerelnek – foglalják össze a bejegyzésben, majd végezetül a tervezett átadási határidőket is bejelentik:

a felújítás várhatóan 2024 III. negyedévében fejeződik be, de a kutyafuttató, a játszótér és a sportpálya már május végén birtokba vehető, csak a parkosítás, a padok kihelyezése és az utolsó simítások maradnak őszre.

 

 

Galéria

Mi épül?ErzsébetvárosEverling Városépítő Kft.BudapestközterekKlauzál tér

Hírlevél

Hirdetés