2024.10.18, Péntek
Rezsicsökkentő beruházás kezdődik el a dunántúli nagyvárosban
Fotó: Váli Miklós / MTI és MATE

Rezsicsökkentő beruházás kezdődik el a dunántúli nagyvárosban

MTI és magyarepitok.hu

2024.10.18. 15:05 - Sándor Csilla

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári épületeit. Köztük a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett körépületet.

Hirdetés

Energetikailag korszerűsíti kaposvári kampuszának két épületét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Aláírták az 517 millió forintos kivitelezői szerződést, a Pillér Invest Kft. jövő szeptemberre készül el a tervek szerint a munkálatokkal.

A beruházás a helyi védettségű körépületet is érinti

Európai uniós forrásból finanszírozzák a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári kampuszán két épület energetikai korszerűsítését. A közbeszerzési eljárás során a legjobbnak ítélt ajánlatot a Pillér Invest Kft. adta. A kivitelezőnek a mintegy 1430 négyzetméteres helyi védettséget élvező körépület mellett, a 4130 négyzetméter alapterületű régi tanügyi épület nyílászáróinak cseréjét és a tetők hőszigetelési munkálatait is el kell végeznie. 

 

Fotó: MATE/Kaposvár

 

Harmincöt százalékos fenntartói költségcsökkenést eredményezhet a beruházás

A két épületre modern villámvédelmi rendszer is kerül a projekt keretében, valamint a régi tanügyi épületben az iroda- és szemináriumi helyiségek fűtését és hűtését hőszivattyús rendszer telepítésével oldják meg.
A kivitelezővel aláírták a szerződést, az esemény után Gyuricza Csaba egyetemi tanár, a MATE rektora elmondta,

 a fejlesztés 5500 négyzetmétert érint, ezáltal a két épület fenntartási költségét 30-35 százalékkal tudják majd csökkenteni.


Az intézmény vezetője felidézte, hogy fejlesztések zajlanak az egyetem központi kampuszán, Gödöllőn, valamint a szarvasi és a keszthelyi intézményekben is.

Mi épül?KaposvárMagyar Agrár- és Élettudományi Egyetem energetikai beruházásPillér Invest Kft.

Hírlevél

Hirdetés