2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ezek a cégek alkották az év homlokzatait
evhomlokzata.hu

Ezek a cégek alkották az év homlokzatait

evhomlokzata.hu

2016.11.07. 15:06 - Antal Zsófia

Nyolcadik alkalommal kerültek átadásra az Év Homlokzata pályázat díjai. A Baumit Kft. által alapított pályázat célja, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat a kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.

Hirdetés

A nyerteseknek mind az öt kategóriában 1-1 millió forintos díj jár, melyet a november 3-án megtartott ünnepélyes gálán vehettek át.

  • A középület kategória díjazottja a Teampannon Kft. és az ír O'Donnell + Tuomey Ltd., a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) Belvárosi Campusának tervezése miatt.
  • A panelfelújítás kategória nyertese az and-an terv építész iroda, a díjazott épület a Budapesti Gazdasági Egyetem zuglói kollégiuma.
  • A családi ház kategóriában Dankó Kristóf építész nyert egy Móron épült házzal.
  • A társasház kategória díját a Benczúr-Weichinger Studio kapta egy budapesti, II. kerületi kétlakásos társasház tervezéséért.
  • A műemlék kategóriában a budapesti Tündérpalota, vagyis az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyert: a pályázatot közösen nyújtotta be az építész Műép Építőmérnöki Kft. és a kivitelező RózsaÉp Kft.
A Tündérpalota (kép: evhomlokzata.hu)

Emellett három épület pályázója kapta meg a 300-300 ezer forinttal járó Baumit ügyvezetői különdíjat, melyet Illy Gábor ügyvezetőtől szintén az Év Homlokzata 2016 gálán vehettek át a díjazottak. Az Árkádok Kft. a Lábatlani Református Templom felújításáért, a reload építész studio a gödöllői Food Base üzem és irodaház tervezésért és a Plusz Építő Kft. egy balatonszárszói családi ház kivitelezésért kapta az elismerést.

A közönségdíj nyertese a szombathelyi Vasi Opus Kft., egy Nádasdon épült családi ház kivitelezője.

A Vasi Opus Kft. munkája (kép: evhomlokzata.hu)

 

Galéria

Pályázatoképítőipari cégekÉv HomlokzataBaumit Kft.

Hírlevél

Hirdetés