2024.04.20, Szombat
Újabb 42 óvodai konyha korszerűsödhet az NGM keretéből
erdmost.hu

Újabb 42 óvodai konyha korszerűsödhet az NGM keretéből

MTI

2016.11.22. 14:43 - Antal Zsófia

Az idei pályázati keretből összesen 172 óvoda konyhája újulhat meg energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontból, valamint az élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek megfelelően.

Hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, így idén összesen 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el a feladatot ellátó önkormányzatok. Ez azt jelenti, hogy az első kör 130 óvodai konyhája után most további 42 újulhat meg - tájékoztatott Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn.

A tavaly kezdődött programsorozat célja, hogy a hároméves kortól kötelező óvodáztatáshoz kapcsolódóan minél több önkormányzati főzőkonyha és gyermekétkező feleljen meg a jogszabályokban előírt élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek. A pályázat keretében infrastruktúra-fejlesztésre is lehetőség nyílik, amelynél az energiahatékonyság mellett a környezetvédelmi szempontok is kiemelt szerepet kapnak.

A döntés szorosan kapcsolódik a kormány szakpolitikai célkitűzéseihez, hiszen azon túl, hogy az idén 71,7 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatellátását, további forrásokat biztosít az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtésére is - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. A kormány a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a program folytatásához szükséges pályázati keretösszeget.

Pályázatokenergetikai beruházásóvodafejlesztésNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés