2024.04.24, Szerda
Már folyik az elit szakember képzés a minőségi, megbízható munkáért
Fotók: Mapei Kft.

Már folyik az elit szakember képzés a minőségi, megbízható munkáért

magyarepitok.hu

2021.11.07. 09:36 - Kalácska-Nagy Nóra

A Mapei legújabb programja a 2021-ben útjára bocsátott Minősített Szakember Képzés, amely a „Mekkmesterek” ellen kíván fellépni.

Hirdetés

A Mapei Kft. nem először támogatja a minőséggel végzett szakmunkát és a megfelelő szakértelemmel rendelkező szakmunkást. A magyar építőipar támogatására több kezdeményezésük született, ilyen

a Mesterek Mestere Díj alapítása, a Magyar Építőipari Szakember Közösség létrehozása vagy a Szakemberajánló Rendszer kialakítása.

A Mapei legújabb programja a 2021-ben útjára bocsátott Minősített Szakember Képzés, amely a „Mekkmesterek” ellen kíván fellépni. Célja, hogy minőségi és becsületes munkát végző szakemberek árasszák el a piacot.

Fotók: Mapei Kft. 

Idén 40 fő kezdhette meg a képzést

A „mindenhez is értő, de valójában semmihez sem” típusú szakemberek nem építik, hanem hátráltatják az építőipart és rombolja a szakma becsületét. A Mapei a nem megfelelő szakemberek ellen fel kíván lépni a piacon, mert ezzel segítheti az építőipart.

A Minősített Szakember Képzést rendkívül nagy érdeklődés övezi, a túljelentkezés miatt az év elején meghirdetett képzést áprilisban le kellett zárni.

2021-ben 40 fő jutott be a programra.

A jelentkezésnek egyetlen feltétele van: a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjának kell lenni. A Magyar Építőipari Szakember Közösséget 2016-ban azért hozta létre a Mapei Kft., mert szerette volna, hogy a jól dolgozó hazai szakembereket elismerje az ország. Ezért döntöttek úgy, hogy egy olyan szakmai közösségi összefogást kezdeményeznek, amely során a hazai igényes, szakmailag képzett szakembereket egybe gyűjtik, és kivételes lehetőségeket nyújtanak az építőipari szakemberek számára. Tagjainak száma mára eléri a 3000 főt.

Két évig jogosult a címre, utána frissíteni kell

A Minősített Szakember Képzésbe sikeresen bekerült burkoló szakembereknek négy különböző hidegburkolati tematikájú képzésen kell részt venniük, amelyekről bővebben a sikeres jelentkezés után adnak további információt.

A képzés elméleti és gyakorlati moduljainak témái:

  • vízszigetelés és feszültségmentesítés (elmélet),
  • S1-es ragasztók megismerése és fugázás (elmélet),
  • kiegyenlítés, alapozás, előkészítések (elmélet),
  • különleges, speciális burkolatok fektetése – avagy ismerkedj meg a nagy-, és óriáslapokkal, a mozaikkal és más különleges burkolatokkal (gyakorlat).

Az elvégzett elméleti és gyakorlati napok után a résztvevők vizsgán adnak számot tudásukról. A sikeres vizsga után jogosultak lesznek a „Mapei által minősített szakember” címre.

Ez azt jelenti, hogy a „Mapei által minősített szakember” logót és nevet két évig korlátlanul használhatja névjegykártyáján, ajánlatán, weboldalán és a közösségi média felületeken is.

A letelt 2 év után is lehetőség van használni a titulust és a logót, de a meghosszabbításhoz szükséges egy úgynevezett frissítő képzésen részt venni. Számos termék újdonsággal jelenik meg a Mapei évente a piacon, egy elit szakembernek célszerű mindezt ismernie. Minden frissítő képzés után a cím további egy évig használható.

 Mesterek Mestere díjátadó - 2021.

Mesterek Mestere Díj erősíti a szakma presztízsét

A jó szakembert elismerés illeti. Ennek érdekében alapította a Mesterek Mestere Díjat 2015-ben a Mapei. A díj célja, hogy az utánpótlás számára példaképeket állítson, növelje az építőipari szakmák presztízsét, elfogadottságát, segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon. Célja továbbá, hogy újra vonzóvá váljanak az építőipari szakmák a fiatalok számára.

A díjat szakmai és közönségdíj kategóriákban osztják ki. A szakmai fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt.

Az elismerésre minden, munkáját magas szinten folytató aktív kőműves és burkoló szakember jelentkezhet, aki önállóan vagy legfeljebb három fős kivitelezői csapat tagjaként dolgozik.

A Mesterek Mestere 2020 pályázatra minden eddiginél több pályázat érkezett, több mint 50 darab. A 2021. év Mesterek Mestere Díjra 2021. november 30-ig van még lehetőség pályázni.

Galéria

SzakképzésMapei Kft.szakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés