2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Egy nap a diákok között: építőipari cégek nyújtottak betekintést a kulisszák mögé
Fotók: Market Zrt./Facebook

Egy nap a diákok között: építőipari cégek nyújtottak betekintést a kulisszák mögé

magyarepitok.hu

2021.12.07. 15:50 - Kalácska-Nagy Nóra

A rendezvény keretében számos építőipari cég mutatkozott be a főváros VIII. kerületében található szakiskolában.

Hirdetés

Lapunk Szakképzés rovatának támogatója, a Market Építő Zrt. is részt vett a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum nemrégiben megrendezett pályaorientációs napján. A tanítás nélküli projektnapra az intézmény 9-12. évfolyamos diákjai kapcsolódhattak be. A Marketen kívül az alábbi cégek és intézmények mutatkoztak be:

  • STRABAG,
  • SWIETELSKY,
  • WIENERBERGER,
  • BAYER CONSTRUCT,
  • CEMIX,
  • B+N Referencia Zrt.,
  • MUREXIN,
  • PERI,
  • BME Építőmérnöki Kar,
  • Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar,
  • MEVA,
  • KINGSTONE Chemicals,
  • MAPEI,
  • valamint a Büntetésvégrehajtási Intézet.
Fotók: Market Zrt./Facebook

A Market-csoport a saját Facebook-oldalán is beszámolt a rendezvényről. A vállalat fontosnak tartja, hogy ne csak saját kollégáit fejlessze, hanem a szakképzésben tanuló diákok számára is megnyissák a lehetőséget a fejlesztésre és fejlődésre, ezzel egy lehetséges karrierutat megmutatva számukra.

A leendő mérnökök, technikusok és szakmunkások bepillanthattak a Market-világba, segítve őket abban, hogy megtalálják azt a motivációt és szenvedélyt, amely a Market-csoport munkavállalóira jellemző – olvasható a cég bejegyzésében.

A nap folyamán drónfelvételeken keresztül mutatták be a diákoknak az éppen folyamatban lévő projekteket, illetve a portfólió különböző típusú építményeit.

„Célunk, hogy a minőség ne csak a jelenlegi munkánk során legyen fontos, hanem hogy annak igényét a következő generációk számára is megőrizzük”

– áll a vállalat bejegyzésében.

 

Az utánpótlás és az élő kapcsolat kialakítása a cél

Varga András, a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum igazgatója elmondta: az iskolában 3. alkalommal rendezték meg a pályaorientációs napot. Az esemény célja, hogy életszerűvé váljon a tanulás.

„A szakképzés új irányt vett a duális képzés létrejöttével, amelynek lényege, hogy a gyakorlatban sajátítják el a diákok az iskolában tanultakat, közelebb kerülve egymáshoz elmélet és gyakorlat. A pályaorientációs nap keretében a cégek bemutatják tevékenységüket és küldetésüket.”

A cégekkel való együttműködés egyik látható jele, hogy az iskola több tantermét az adott cég után nevezték el, ugyanis a cégek felújítják és saját anyagaikkal látják el a tantermeket és saját képükre formálják azt, amely tükrözi küldetésüket is.

A nap során a diákok és a cégek képviselői között közvetlen kommunikációra nyílt lehetőség, ahol kérdéseket tehettek fel, a cégek pedig részletesen tájékoztatták a gyerekeket, mivel is foglalkoznak. Az egyes helyszíneken a résztvevő cégekre jellemző szakmai kvízek várták a diákokat, amelyek kitöltésével a nap végén a legjobb eredményt elérők értékes nyereményben részesülhettek.

„Az utánpótlást is szolgálják ezek az alkalmak, hiszen mi egyből alkalmazható technikusokat és mérnököket nevelünk” – tette hozzá az iskolaigazgató. Ezek az alkalmak arra is szolgálnak, hogy a nyári kötelező szakmai gyakorlatot előkészítsék, hiszen a tanulók a megjelent cégek berkeiben teljesíthetik a gyakorlatukat és ezen a találkozáson felmérhetik, hova szeretnének menni.

A tanulók érdeklődése mellett egyre több cég jelentkezik, hogy szeretné magát megmutatni ezen az eseményen a diákoknak. „Egy élő kapcsolatot igyekszünk kialakítani az intézmény, a vállalatok és a tanulók között” – fűzte hozzá Varga András.

SzakképzésMarket Építő Zrt.szakemberképzéstechnikum

Hírlevél

Hirdetés