2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Tanteremfelújítással támogatott a Colas egy fővárosi technikumot
Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Tanteremfelújítással támogatott a Colas egy fővárosi technikumot

magyarepitok.hu

2023.11.16. 12:40 - Bíró Beáta

A fejlesztésnek köszönhetően modern körülmények között tanulhatnak a diákok.

Hirdetés

Teljes felújításon esett át a Budapesti Komplex SZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum a Colasnak köszönhetően. A cég egyre nagyobb figyelmet fordít arra, hogy az ágazat iránt érdeklődő fiatalok körében megismertesse magát. Azt is fontosnak tartja, hogy a jövő generációja méltó, modern körülmények között folytathassa tanulmányait.

A megújult tanteremben felcsiszolták és újralakkozták a parkettát, a falakat kifestették, az oldalfalak dekorációs motívumokat kaptak. Kicserélték a nyílásszárókat, melyek színükben és anyagukban is illeszkednek az épület műemlék jellegéhez. Az ablakokat szalagfüggönnyel is felszerelték, a terem bejárati ajtaján pedig a korábbi rácsos üveget savmart üvegre váltották.

 

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

A tanulók bútorai is megújultak: a vasalatokat átfestették, az asztallapokat, a székek ülőfelületét és a háttámlákat pedig kicserélték. A tanterem végében lévő szekrények is frissítést kaptak, valamint ülőpárnás felülettel bővültek. A világítást LED-lámpákkal tették gazdaságosabbá és hangulatosabbá, a diákok tanulását projektor és hozzá tartozó vetítővászon teszi könnyebbé, hatékonyabbá.

A felújítás kiterjedt a tanári szoba asztalaira és székeire is.

 

Színvonalas körülmények között jobb a teljesítmény

A Colas-terem ünnepélyes átadóján Varga András, a technikum igazgatója kiemelte a kivitelező cég családias jellegét, melyet a tanintézményen belül is fontosnak tartanak.

 

 

„Az építőipar sok mindenre megtanít bennünket. Nemrégiben elindítottuk a mélyépítő tagozatunkat, amely szorosan kapcsolódik a Colas útépítő, létesítmény kivitelezői tevékenységéhez. Ez motiváló tényező a fiatalok számára, hiszen azok a tanulók, akik ebben a tanteremben tanulva meglátják a Colas feliratot, biztosan eszükbe jut, milyen jó lenne ennél a cégnél dolgozni az iskola elvégzése után.

Hozzátette:

„Az együttműködés legfontosabb feladata, hogy utánpótlást tudjunk adni az éptőipar számára, a végzős diákoknak pedig egy lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak az építőiparba, hiszen a szakképzésben a duális képzés keretein belül elengedhetetlen, hogy az iskolában megszerzett ismereteiket gyakorlati terepen bővítsék. Ehhez kiváló partner a Colas. Abban bízom, hogy tanítványaink közül sokan találják meg számításaikat a cégnél.”

Külön szerencsésnek nevezte, hogy a közelgő nyílt napon az érdeklődő diákok és szülőkre pozitív hatással lesz a felújított tanterem, hiszen láthatják majd, hogy az intézményben színvonalas körülmények között folyik az oktatás.

 

 

Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. igazgatója kiemelte: felnőttként egy munkahelyen sokan megtapasztalják, mennyire fontosak a jó munkakörülmények. Mint mondta:

ez a fiatalok esetében is így van, hiszen csak akkor várhatók el jó teljesítmények, ha a minőség, a színvonal, a technikai feltételek adottak a tudás megszerzéséhez. Ez kellő alapot tud teremteni a sikerhez.

 

 

„Az elmúlt években több építőipari cég között a Colas is elkezdte építeni a brandjét a fiatalok körében. Keressük az alkalmakat, hogy bemutathassuk nekik a cégünket. Gyakran járunk egyetemekre, középiskolákba, hogy a jövő generációja megismerhesse tevékenységünket és vonzóvá tegyük számukra a vállalatot.”

Felidézte, hogy mintegy 20 éve került a céghez. Azt kívánta, hogy miként ő maga, a tanulók is találják meg a helyüket a Colasnál, ahol családias körülmények között és inspiráló környezetben dolgozhatnak.

 

 

Az ünnepségen a technikum igazgatója emlékplakettet adott át a Colas vezérigazgatójának és megköszönte a cég munkáját.

 

Galéria

SzakképzésColasiskolafelújításszakképzésBudapest

Hírlevél

Hirdetés