2024.03.28, Csütörtök
Hazánkban elsőként kapott szuperegészséges WELL minősítést egy irodaház
magyarepitok.hu

Hazánkban elsőként kapott szuperegészséges WELL minősítést egy irodaház

magyarepitok.hu

2017.11.29. 12:11 - Antal Zsófia

A még épülő Corvin 5 komplexum ezzel egész Európában is második, többek között jó minőségű levegővel, komfortos akusztikával és szigorúan ellenőrzött akadálymentesítéssel készül.

Hirdetés

Magyarországi irodakomplexumként az összesen 27 ezer négyzetméteres Corvin 5 irodaház első üteme kapta meg először az International WELL Building Institute platina előminősítését. Európában eddig csak a Cundall nevű cég londoni irodáját tüntették ki ezzel. Az elismerés a dolgozók egészségi állapotát és közérzetét javító szempontok tervezés során történő figyelembe vételéért jár. A Futureal által fejlesztett ’A’ kategóriás épület a legszigorúbb nemzetközi sztenderdeknek is megfelel, így már szintén a tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt is.

 

Mivel érdemelte ki a WELL minősítést az épület?

A Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában épülő Corvin 5 irodaházban:

  • az átlagosnál jobb minőségű levegő,
  • szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer,
  • magas minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz,
  • a hazainál szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás,
  • komfortos akusztikai tulajdonságok,
  • művészeti alkotások,
  • és természetközeli megoldások várják majd a dolgozókat.

Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak majd. Az irodaház előtti városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja majd a járókelőket, míg a környéken mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található. Az épületet ráadásul a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték.

 

A Futureal már összes irodafejlesztését WELL irányelvek mentén végzi

„A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy a jövőben az összes irodaépület-fejlesztését a WELL Building irányelvei szerint valósítja meg. A hazai ingatlanfejlesztők közül egyedüliként ezért is vett részt a nemzetközi Greenbuild 2017 konferencián az Egyesült Államokban, ahol a WELL minősítési rendszer alkotóival és vezetőivel további ötletekről és a rendszer magyarországi megvalósításáról egyeztettünk” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze.

„A fenntartható tervezés mellett az épülethasználók egészsége is egyre inkább kiemelt tényezővé válik, amit jól mutat, hogy a Corvin 5-ön kívül a Futureal két másik projektje, az Advance Tower és a Budapest One is szerepel már a WELL Building regisztrációs listáján és napokon belül szintén megkaphatja az előminősítést” – tette hozzá Németh László projekt-igazgatóhelyettes.

A Corvin 5 első ütemében 14.200, a tervek szerint mintegy hat hónappal később átadandó másodikban pedig 12.800 négyzetméter bérbeadható terület lesz majd elérhető – a Corvin-irodák összes bérbeadható területe ezzel eléri majd a 100 ezer négyzetmétert.

TechnológiaCorvin sétányFuturealiroda

Hírlevél

Hirdetés