2024.03.28, Csütörtök
Így fog kinézni a jövő otthona
Fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Így fog kinézni a jövő otthona

magyarepitok.hu

2018.04.14. 11:04 - Szabó Ákos

A Construma OTTHONDesign pavilonjában a tavalyi bemutató nagy sikere után felépítették a teljesen automatizált Jövő Otthonát 150 négyzetméteren.

Hirdetés

A Jövő Otthona korábban csupán egy kiállítás volt a Construmán, azonban idén valósággá – és egyben virtuális valósággá – is változott, miután felépítették a Hungexpón rendezett szakmai vásár F pavilonjában.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Minden technológiát és teret jól át lehet látni

A teljes mértékben számítógéppel vezérelt luxuskategóriás modellakást mintegy kiterítve alakították ki két szinten, hogy egyben átlátható legyen az érdeklődők számára is. Azoknak, aki azt szeretnék megnézni, hogy a hétköznapi életben hogyan nézne ki a jövő otthona, rendelkezésére áll a demószoba. Ott egy háromdimenziós szemüveg és egy alkalmazás segítségével megtekinthetik a virtuális valóságban is, hogy milyen lenne bejárni az eredeti tervek szerint kialakított lakást.

 

 

A világítás, a fűtés és még a zenehallgatás is egy integrált számítógépes irányítóközponton keresztül vezérelhető a Jövő Lakásában, amit akár telefonon, táblagépen, illetve hangvezérléssel is lehet irányítani. A kiállítás kialakításához számos olyan az iparágban jelentős cég nyújtotta a segítségét, mint az IKEA, a Mercedes Benz Smart, vagy a hazai építőanyag-gyártásban fontos szerepet betöltő Mapei Kft is.

 

 

A legjobb életminőséget a modern és a bevált elemek összehangolása adja

Az okoslakás-tárlaton tágas skandináv stílusban mutatják be a modern technológiákkal és alkotóelemekkel harmóniát alkotó természetes alkotóelemeket is. Világos, könnyen áttekinthető tereket hoztak létre, ahol a technológia az embert szolgálja ki.  A kiállítás filozófiája szerint mind a szakmabeliek, mind a lakásépítők közös felelőssége, hogy az életminőséget mindig szem előtt tartsák a lakóterületek felépítésekor és berendezésekor is.

 

 

Galéria

TechnológiaConstrumakiállításokostechnológiaokostechnológia

Hírlevél

Hirdetés