2024.03.19, Kedd
Kimeríthetetlen forrásokból: környezetbarát építőanyagok a Xellától
Xella Magyarország Kft.

Kimeríthetetlen forrásokból: környezetbarát építőanyagok a Xellától

magyarepitok.hu

2019.09.19. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az Ytong pórusbeton, a Silka mészhomoktégla és a Multipor ásványi hőszigetelő lapok összetétele 100%‑ig természetes.

Hirdetés

A környezet kímélése egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, a Xella Kft. termékeiben a környezetvédelem ugyan olyan fontos szempont, mint a minőség.  Nincs ez másként az építkezések esetében sem.

Ez az eladásokon is meglátszik, hiszen az elmúlt években drasztikusan megugrott a környezetbarát építőanyagokra szavazó felhasználók száma. A környezetbarát építőanyagokat felhasználók emelkedése egyrészt a környezettudatosság terjedésének köszönhető, és egy nem kevésbé elhanyagolható tényező, az ár is nagy szerepet játszott.

 

Egyre megfizethetőbbek a környezetkímélő termékek

Egyre közelebb kerül az ilyen típusú építőanyagok ára ahhoz, amit az emberek hajlandóak megfizetni. A Mapei Kft. idén nyáron végzett felmérése alapján kiderült, hogy a megkérdezettek 97 százaléka fontosnak tartja az építőanyag környezetbarát voltát.

Ám az átlagosan 20-30 százalékkal magasabb ár még ma is sokakat elriaszt. Viszont míg öt éve a megkérdezettek 11 százaléka mondta azt, hogy kifizeti a környezetbarát anyaghasználat plusz díját, addig idénre ez az arány 41 százalékra nőtt.

 

Mit válasszunk?

A kérdés az, milyen építőanyagot érdemes választani, ha az embernek fontos a környezete. A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel. Mára alapvető feltétel, hogy környezettudatosan cselekedjünk, és ez vonatkozik az új társas házak, okos családi házak építésére is.

Az Ytong pórusbeton, a Silka mészhomoktégla és a Multipor ásványi hőszigetelő lapok alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%‑ig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul a rendkelezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra.

A „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. Továbbá optimális nyomószilárdságú, A1‑es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető falazó anyag. Kiváló hőszigetelő képességével egyedülálló a hazai falazóelem piacon.

Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítással, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát.

 

Több mint tégla: Yntelligens építkezés

Az Ytong termékek használatával egyrétegű energia hatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Az Ytong anyagszerkezete mindemellett természetes páraszabályzóként működik, ásványi alapanyagai miatt, egészséges lakóteret is biztosít. Az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokk hatásának, valamint éjszaka kellő mértékben visszahűti magát, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

 

Stabil terhelés, teherbírás

A pórusos jó hőszigetelő képességű anyag és a nyomószilárdság látszatra ellentmondásos fogalmak, de az Ytong alapvetően teherhordó falszerkezet. Ez az optimális nyomószilárdság akár 2 szintes családi ház kivitelezésére is biztonságos megoldás. Az elemek nyomószilárdsága nemcsak teherhordó szerkezet építésére felel meg, de lakáson belüli nagyobb súlyú tárgyak rögzítésére is alkalmas.

A lényeg az, hogy próbáljunk minél környezettudatosabb építőanyagot használni, nem csak a környezet jelenlegi védelme miatt, hanem azért is, hogy a következő éveket, kényelmes és a környezetet a lehető legkevésbé károsító otthonokban éljük le.

TechnológiaXella Magyarország Kft.Mapei Kft.okostechnológiakörnyezetvédelmi beruházás

Hírlevél

Hirdetés