2024.03.19, Kedd
Új területre lép az acélszerkezet-gyártásában a Weinberg
Fotó: Weinberg '93 Építő Kft.

Új területre lép az acélszerkezet-gyártásában a Weinberg

magyarepitok.hu

2019.09.27. 08:33 - Almási Krisztina

A vállalat a hídelemek előállításában egy forradalmian új eszközt, lézer trackert alkalmaz, amely a méréstechnológiai megoldások nélkülözhetetlen kiegészítője lett.

Hirdetés

A Weinberg ’93 Építő Kft. megtette az első lépéseket a hidak acélszerkezet-gyártásában. A híd-acélszerkezet egy merőben más technológiai és gyártási kihívás, melyet a vállalat céltudatosan és odafigyeléssel valósít meg. Technológiájukat az elmúlt 5 évben a piaci igényeknek és a saját elvárásaiknak megfelelően alakították és fejlesztették. A Weinberg sárospataki üzemében 2016 óta lehetséges 80 tonnányi elemsúly mozgatása.

A Poroszló és Tiszafüred közti kerékpárút megvalósításánál a Szomorka-patak fölé építendő új acélhídhoz az acélszerkezeti elemek gyártását a Weinbergtől rendelte meg a kivitelezést végző fővállalkozó, a Hódút Kft. A projekt megvalósítása szoros együttműködésben zajlik a kivitelező céggel.


Forradalmi innováció: a lézer tracker

Az acélszerkezetek íves, csöves elemeinek pontos vizsgálatához a vállalat egy új mérőeszközt alkalmaz, ez pedig a Leicka Tracker AT-403. Az ipari lézer tracker nélkülözhetetlen kiegészítőjévé vált a méréstechnikai megoldásoknak. Ez az eszköz ideális közepes és nagy méretű objektumok felmérésére, továbbá könnyen hordozható megoldást nyújt a nagy léptékű vizsgálati és szerelési alkalmazásokhoz.

A lézer tracker technikai pontossága, sebessége és hordozhatósága biztosítja azokat a precíz adatokat, melyeket a jelenlegi acélszerkezet-gyártás megkövetel. Ezen felül az eszköz segítségével pontosan végezhetők el a prizmákon alapuló, 3D-s mérések.

 

Fotó: Weinberg '93 Építő Kft.


A Weinberg szem előtt tartja a környezettudatosságot

A gyártási technológia fejlesztése a 21. század követelménye, amellyel a Weinberg innovatív cégként állandóan lépést tart, és az ökológiai lábnyom folyamatos csökkentésére törekszik. A hegesztett hídelemek varratait röntgentechnológiával vizsgálják az üzemben.

A Weinberg 93' Építő Kft. a magyar építőipar meghatározó szereplője, amely az elmúlt években folyamatos növekedést tudott felmutatni. A cég központja Sárospatakon található, emellett a fővárosban is rendelkezik irodával. 

TechnológiaWeinberg '93 Építő Kft.technológiainnovációipari innovációHódút Kft.

Hírlevél

Hirdetés