2024.03.19, Kedd
Új szolgáltatóközpont épült Egerben
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Új szolgáltatóközpont épült Egerben

magyarepitok.hu

2020.05.29. 13:52 - Szabó Ákos

Az összetett beruházásban egy szálloda, valamint egy fitnesz- és egy wellness-központ is létre jött. A burkolás, a szigetelés, a belső terek és a külső medencék az LB-Knauf termékeivel készültek.

Hirdetés

Tavaly november óta üzemel az Eger északi városrészében felépített City Life Center, melynek kialakításában jelentős szerep jutott az LB-Knauf termékeinek – értesült lapunk a beruházó Tóth Pétertől.

A Nagylapos nevű városrészben felépült szolgáltató központ 5000 négyzetméteren, egyetlen épületben, négy részből tevődik össze:

  • egy 20 szobából álló szálloda,
  • egy példátlan gépparkkal és kiemelkedő szakmai háttérrel bíró fitneszközpont,
  • egy három medencével, szaunagőzzel, sókabinnal ellátott wellness-részleg alkotja,
  • emellett az egészséges életmód koncepciójához illeszkedve kiépült egy egészséges ételeket kínáló étterem is.

A szállodai szobák az 55 négyzetmétertől a 83 négyzetméteres nagyságig kínálnak szállást.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Az Eger-környéki termálvizekhez különösen jók az LB-Knauf termékek

Az összetett beruházásban a burkolás, a szigetelés, a belső terek és a külső medencék készültek az LB-Knauf termékeivel.  A különböző tereket kivitelező, hidegburkoló Építő 06 Bt. vezetője, Kovács János elmondta: tapasztalatai szerint az Eger-környéki kénes, radonos termálvizet más gyártók termékei nem bírták olyan jól, így az elmúlt 3 évben már számos projektben az LB-Knauf termékeit részesítette előnyben. Hozzátette: ennél a projektnél is végig a cég termékpalettáját használták.

 

 

Laboratóriumi vizsgálatokkal választották ki a megfelelő ragasztót

Megkérdeztük az LB-Knaufnál a projektért felelős szakembert, Papp Zoltánt a felhasznált termékekről, illetve arról is, hogy milyen érdekességek fordultak elő a kivitelezés során.

A szakember kiemelte, hogy a beruházó a medencetér oldalfalát exkluzív, kiemelt minőségű, eredeti palalappal burkoltatta. A különleges lap ragasztásához a megfelelő anyagot az Lb-Knauf saját laboratóriumában is tesztelte, egy mintadarabon: a teszt eredményeként a kiváló tapadószilárdsággal és rugalmassággal rendelkező S1 Flex ragasztót javasolták a lapok rögzítéséhez.

 

 

Végig az LB-Knauf termékeit használták

Papp Zoltán az előkészület utáni folyamatról, a medence-munkálatokat külön kihangsúlyozva ismertette a fő munkafázisokat, ami

  1. Felület előkészítéssel - medencekiegyenlítéssel - kezdődött (Rendo, Kontact CT, CT-Max, CT-Mix),
  2. ami vízszigeteléssel folytatódott (Aquastop Flex, Aquastop Band),
  3. ezt követte a ragasztás (Flex, S1 és S2-es csúcskategóriás ragasztók),
  4. majd végül fugázással töltötték ki a csempék közötti réseket (itt részben a Magyarországon egyedülálló SilverCol ezüstadalékos fugázót használták – ami fungicid és algalölő tulajdonsága, miatt különleges; a medencék fugázását pedig az EpoxiCol epoxi fugázóval végezték).

 

 

Az epoxi előnyei a cementtel szemben

Az EpoxiCol termékekről a szakember elmondta: a termék sikeressége abban rejlik, hogy bedolgozhatósága hasonlóan könnyű, mint a cement kötőanyagú fugázóké, megtartva az epoxi fugázókkal szembeni magas követelményeket, mint a nagy vegyszerállóság, tartósság, kopásállóság, azaz, hogy ideális a magas igénybevételnek kitett területekre, így nem okozva csalódást évek múlva sem.

 

 

A projekt és benne a medence-wellness-fitnesz részleg is elkészült, a szolgáltató központ valamennyi eleme üzemel már, ugyanakkor a rendkívüli helyzetre való tekintettel a szálloda még nem működik. A tervek szerint a City Life Center július 1-én nyit meg és várja majd a látogatókat.

 

 

Galéria

TechnológiaLasselsberger-Knauf Kft.Egerszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés