2024.03.19, Kedd
Egyedülálló zsalurendszert alkalmaz az ambíciózus kkv
Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

Egyedülálló zsalurendszert alkalmaz az ambíciózus kkv

magyarepitok.hu

2020.12.22. 09:09 - Kalácska-Nagy Nóra

A MEVA Mammut falzsaluzatának teljesítménye és magassági méretrendje a magasépítésben jelentős előnyöket biztosít.

Hirdetés

Sinkó Gergővel és Balázs Gáborral, az innovatív Most-Épker Kft. fiatal alapítóival csaknem három évvel ezelőtt beszélgettünk. A 2014-ben alapított, mélyépítéssel és szerkezetépítéssel foglalkozó kkv az elmúlt néhány év alatt dinamikusan fejlődött, ám abban nem változtak a tulajdonosok, hogy a legkorszerűbb termelőeszközök beszerzését részesítik előnyben. Ezzel hosszútávú versenyelőnyre tesznek szert, s többek között ezért döntöttek a MEVA újgenerációs falzsaluzatai mellett.

Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

Megháromszorozták bevételeiket

Balázs Gábort arról kérdeztük, milyen változásokat hozott a vállalat életében az elmúlt időszak, s milyen jelentős építkezéseken dolgoztak.

„Árbevételeinket az elmúlt három évben megháromszoroztuk, idén viszont – köszönhetően a járványhelyzetnek – a tavalyi eredményeket tudtuk megismételni, vagyis 1,8 milliárd forint környékén lesz az árbevételünk.”

2020-ban több jelentős projektben is szerepet vállalt a cég.

Sopronban az új uszoda építkezésén a monolit vasbeton munkák tartoztak hozzánk, ezt a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alkotta konzorciummal együtt építettük. Emellett építettünk 220 lakásos társasházat, de több uszodánál is ott voltunk. Jelenleg a Tabáni liftpavilon és a Pénzügyminisztérium munkálataiba szálltunk be szintén a WEST HUNGÁRIA BAU oldalán.”

Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

A családias hangulat és a minőség fogta meg a vezetőt

A MEVA eszközeire nagyjából két évvel ezelőtt talált rá a Most-Épker. A szoros partneri kapcsolatot kettős indokkal támasztotta alá Balázs Gábor. „Egyrészt tetszett a MEVA Mammut falzsalurendszere, illetve imponált a MEVA-ban uralkodó családias hangulat, hiszen már az első pillanattól kezdve úgy kezeltek, mintha évtizedes kapcsolat lenne a hátunk mögött." 

"Másfelől a zsaluzat minősége és a megfelelő ár miatt döntöttünk úgy, hogy a fejlesztéseket MEVA zsaluzattal szeretnénk megvalósítani.”

A szerkezetépítő cégek számára egyértelmű, hogy az ideális zsalukészlet megtervezése és építéshelyi forgatása jelentős költségelőnyöket és esetleges hátrányokat tud okozni, amelyek a teljes projekt sikeréhez vagy kudarcához is vezethetnek. „A legnagyobb meglepetést az elmúlt években a közös munka során a MEVA ebben a kérdésben okozta, mert mérnök kapcsolattartóink a projekt kivitelezésének tervezése során számtalan, nagyon fontos gyakorlati megoldási javaslattal segítették munkánkat.”

Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

A karbantartási szolgáltatás is a MEVA mellett szólt

Közhely ugyan, de valóban sok évre visszamenőleg fával történit a zsaluzás, és ez jellemzően ma is így van. A Most-Épker szeretett volna ennél egy kicsit korszerűbb, előre mutatóbb anyagokkal dolgozni. A MEVA termék különlegességét a keretrendszer stabilitása adja, illetve a benne lévő műanyag kompozit héj.

Ez egy kicsivel több, mint 2 centiméteres héj, aminek a betétje nem a szokásos fa betét, hanem műanyag. „Ennek köszönhetően sokkal strapabíróbb falzsalu táblákat tudtunk vásárolni. A piacon főként műanyaggal bevont nyírfa-belsejűek találhatók, amelyek használat során, például szögeléskor, sokkal hamarabb tönkremennek.”

Balázs Gábor cége számára

a MEVA Mammut falzsaluzatának teljesítménye és magassági méretrendje a magasépítésben jelentős előnyöket biztosított.

Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

A cégalapító továbbá kiemelte, a MEVA volt az egyetlen cég, amely a termékek értékesítése mellé hosszútávú, anyagilag tervezhető karbantartási szolgáltatást is kínált. „Ez mindenképpen nagy előny volt akkor, amikor még nem rendelkeztünk telephellyel sem, és a jövőben sem kívánjuk zsaluzatainkat házilag karbantartani.”

A Most-Épker jövőre sem pihen, a tervek szerint bővítik portfóliójukat a generál építések irányába. „Meg szeretnénk osztani a céget úgy, hogy a szerkezetépítési divíziónk mellett megjelenne kompletten a tervezéstől az építésen át a lebonyolításig a generál ágazat. Ennek érdekében társaságunk már bővült is egy tervező irodával” - foglalta össze a jövőre vonatkozó elképzeléseket Balázs Gábor.

TechnológiaMEVA Zsalurendszerek Zrt.Most-Épker Kft.zsaluzat

Hírlevél

Hirdetés