2023.01.28, Szombat

Hirdetés

Több mint ötezer család energiaszükségletét fedezi a most épülő napelempark
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Több mint ötezer család energiaszükségletét fedezi a most épülő napelempark

mti, magyarepitok.hu

2021.02.09. 08:03 - Szabó Ákos

A Veszprém megyei Öskün 4 milliárd forintból valósítják meg a fejlesztést.

Hirdetés

Napelempark épül a Veszprém megyei Öskün, a 20 hektáron létrejövő beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül - közölte Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón a napokban Öskün.

A 10 megawatt teljesítményű napelempark április végére készül el, és 5500 család éves energiaellátását fedezi 25 éven keresztül.

2030-ra országosan 7 ezer megawatt napelemes kapacitás épül majd ki, ebből 2 ezer megawatt kapacitás telepítése már az elmúlt évben megtörtént. Az ipari felhasználok mellet egyre nő a lakossági felhasználók száma, mintegy 85 ezer háztartásban használnak napelemmel termelt energiát – fejtette ki Kiss Ernő, aki egyben a kivitelező Greentechnic Hungary Kft. vezetője is egyben. A Veszprém megyei beruházás összegét saját forrásból biztosítják a befektetők.

 

Régen várt beruházás alapkövét tették le

 

Fotó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

Ángyán Tamás, Öskü polgármestere kifejtette: 6 évvel ezelőtt alkották meg a település gazdasági programját, amely azt célozta, hogy ösztönözzék a vállalkozók letelepedését. Ennek jegyében kezdték meg a napelempark tervezését 2017-ben

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a napelemparkhoz hasonló, környezettudatos fejlesztéseket fontosságát hangsúlyozta felszólalásában. A politikus, aki egyben állatvédelmi miniszteri biztos is, elmondta:

a 20 hektáros zöldterületet nem a természettől veszik el a fejlesztéshez, azt a jövőben is használják majd legelőnek az épülő létesítménytől függetlenül.

Technológiazöld megoldásokÖskünapelemnapenergiaerőműGreentechic Hungary Kft.építőipari cégek

Hírlevél