2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Komplex megoldásokkal segíti az építtetőket a Leier
Fotók: magyarepitok.hu / Dernovics Tamás és Leier Hungária Kft. / Marcali Gábor

Komplex megoldásokkal segíti az építtetőket a Leier

magyarepitok.hu

2024.04.17. 12:35 - Móré Levente

Idén is megmutatta az előregyártásban élenjáró Leier cégcsoport a Construmán, hogyan lehet ma hatékony és fenntartható módon építkezni.

Hirdetés

Hazánk egyik legfontosabb, előregyártással foglalkozó vállalata, a Leier Hungária Kft. saját standján az építőanyagok és innovatív megoldások mellett a szabványosításban rejlő lehetőségekre helyezte a hangsúlyt. Magyarország legnagyobb építőipari szakkiállításán, a Construmán ismerhettük meg közelebbről a cég termékeit.

 

 

Idén 42. alkalommal rendezték meg a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást a fővárosi Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Az április 10-14. között látogatható rendezvény közel 500 kiállítót vonzott, amelyek között az építőipar számos meghatározó szereplőjét láthattuk idén is.

A 40 ezer négyzetméteres óriáskiállítás egyik kiemelt standján mutathatta be a Leier Hungária Kft. a leginkább előremutató megoldásait, amelyek az építőipar egyre szélesebb skáláját fedik le.

 

 

Teljes termékpalettával és szakértő tanácsokkal segítették a választást

A hét hazai betonüzemet és két téglagyárat működtető cégcsoport termékei közül a látogatók figyelme 2024-ben a filigrán technológiával előregyártott vasbeton szerkezeteire irányult leginkább: a kéregfalak, kéregelemes födémek és lépcsők sokak figyelmét felkeltették. Ez azért sem meglepő, mert az ezekből kialakított épületek

  • teljes mértékben földrengésbiztosak,
  • a nagy tömegüknek köszönhetően kiváló a hőtartó képességük,
  • illetve hangszigetelés szempontjából is az egyik legjobb műszaki megoldást képviselik.

Ráadásul az ilyen szerkezetek kiegészíthetők a Leier egyéb – égetett kerámia, beton vagy Durisol – falazóelemeivel, tetőfedési megoldásaival. A tetőcserepek mellett pedig már általános tetőfedő kiegészítőkkel is kiszolgálják a vevőket. A cégcsoport teljes kiállítási blokkot kitöltő, látványos felvonulási területén e termékek teljes spektrumát mutatta be csakúgy, mint a felújítást tervezők számára hasznos megoldásait. Többek között:

  • kéményrendszereket,
  • térköveket,
  • fagyálló teraszlapokat és
  • az új, hajdúszoboszlói Leier üzemben legyártott sík- és hullámos betoncserepeket és ezek kiegészítőit.

 

 

Előtérben a fenntarthatóság

A fenntarthatóság jegyében számos innovatív megoldást fejlesztett ki a Leier az utóbbi években, ilyen többek között a klímafal és a 2022-ben Construma-díjat nyert klímafödém; a klímaelemekkel épített házak ugyanis nem csak alacsony rezsiköltséggel üzemeltethetők, de rendkívül kellemes lakóklímával is rendelkeznek.

Az újdonságként bemutatott belső oldali hőszigeteléssel ellátott fal vagy a hűtő-fűtő csövezéssel ellátott betonelemek egyaránt azt célt szolgálják, hogy a lehető legkisebb környezeti terheléssel legyenek építhetők és üzemeltethetők otthonaink – miközben praktikus lehetőséget kínálnak a legmodernebb technológiai megoldások – mint a felülethűtésre és -fűtésre optimalizált hőszivattyús rendszerek – alkalmazására.

 

 

Galéria

TechnológiaLeier Hungária Kft.Construmaépítőanyagokelőregyártásfenntartható építési megoldásokfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés