2023.04.01, Szombat
Új bicikliút épül Veszprém és a Balaton között
illusztráció - Fotó Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új bicikliút épül Veszprém és a Balaton között

veol.hu, alsoors.hu

2019.02.12. 13:32 - Nagy Eszteranna

Felsőörs egy új bölcsőde építésével, az iskolája bővítésével és számos kisebb beruházással is gazdagodik.

Hirdetés

Az elmúlt egy évben egyre intenzívebben zajlott az Alsóörssel közös, Veszprémet a Balatonnal összekötő kerékpárút megépítésének előkészítése – adta hírül a veol.hu. A fejlesztés első látható formája a leendő kerékpárút nyomvonala mellett, a ravatalozó előtti parkoló bejáratától balra, a főúthoz közel telepítendő köztéri illemhely kialakítása. A Balaton és Veszprém között korábban már kiépült egy kerékpárút, azonban az Litéren keresztül halad, Balatonalmádinál a Balaton keleti részéhez kapcsolódik be.

A település önkormányzatának honlapja szerint a kerékpárút vonalvezetésének megtervezése, pontosítása, elsődlegesen az ingázóik igényeinek figyelembevételével készül.

Emellett a turisztikai kerékpáros közlekedés fellendülését, térnyerését célozza az út kiépülése. Szabó Balázs, felsőörsi polgármester elmondta, a teljes beruházás több mint 80 millió forintba került.


Új szolgáltatásként nyílik bölcsőde

Felsőörs első embere a helyi óvoda telkén épülő bölcsődéről is beszámolt, melyet 95 millió forintos állami támogatásból valósítanak meg. Várhatóan szeptemberben ezzel a fejlesztéssel teljesen új szolgáltatást indítanak Felsőörsön.

Egy további köznevelési beruházásban két új tanteremmel és egy tornateremmel bővülhet a jelenlegi iskola.

„A közbeszerzés és a beruházás lebonyolítása az újonnan létrejött állami Beruházási Ügynökség irányításával év elején elindulhat” – árulta el a polgármester.
 

Szabó Balázs számos további beruházásról számolt be:

  • 1,6 millió forintos állami támogatásból folyik a ravatalozó külső és belső felújítása, valamint az óvoda nagy kazánjának cseréje.
  • A faluház rekonstrukciója tavaly év végén kezdődött meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a beruházáshoz 44 millió forintot nyert az önkormányzat.
  • A Miske utca aszfaltburkolatot kapott, és a közvilágítást is kiépítették.
  • Egy térfigyelő kamerarendszert is kiépítenek a Batthyány és a Szabadság téren.
  • Három külterületi utca építésére a Vidékfejlesztési Program keretében nyert a település mintegy 73 millió forint támogatást.
ÚtépítéskerékpárútBalatonVeszprémAlsóörsiskolafelújításbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés