2024.03.03, Vasárnap
Új irodaház épül a parlament közelében

Új irodaház épül a parlament közelében

inforadio.hu, maeponline.hu

2016.06.19. 18:23 - Hegedűs Gergely

A fővárosi Kossuth tér felújítását célzó Steidl Imre-programban lebontják a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége korábbi székházát.

Hirdetés

A tér többi épületétől teljesen eltérő építményt eredetileg rekonstruálni akarták a parlament tervezőjéről elnevezett programban, ám a vártnál sokkal rosszabb állapotban van. Emiatt a metrókijárat fölötti saroképületet lebontják. „Olyan statikai problémák vannak, amik egyrészt a rossz anyaghasználatból, másrészt tervezési hibákból adódnak, amik miatt az épület jelenlegi szerkezetének a megtartása annyiba kerülne, mint egy új szerkezetnek a felépítése" – mondta Wachsler Tamás, a program vezetője. 

A szakember elmondta, a bontás idejére a metróállomást le kell zárni, mert a metrózók közvetlenül az épület alatt járnak, a terület életveszélyessé válna számukra. A bontás a nyár végén vagy az ősz elején kezdődik, és még idén befejeződik.

A bontás után egy új irodaház épül, melynek kialakításakor várhatóan Hültl Dezső eredeti terveit veszik alapul, amelynek értelmében a tér déli oldalán található három épületnek közös a homlokzata, így egységessé válik a tömb arculata.

A Kossuth tér 6-8. szám alatti irodaház és a vele egységet képező metrómegálló 1972-ben épült a Kossuth tér utolsó beépítetlen telkére. A megvalósult épület sem homlokzatképzésében, sem a szintek számában, sem lefedésében nem követte a Hültl-féle tervet. Az épület mára műszakilag és esztétikailag egyaránt elavult.

Mi épül?ingatlanfejlesztésiroda

Hírlevél

Hirdetés