2024.06.18, Kedd
Új nyomvonalon kerüli el a Pest megyei településeket a 4-es

Új nyomvonalon kerüli el a Pest megyei településeket a 4-es

2016.05.31. 15:36 - Hegedűs Gergely

Év végén indulhat a 4-es főutat négysávosító beruházás. 29 km-en új nyomvonal létesül Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közleményben tudatta, hogy kedden kiírták az M4 gyorsforgalmi út M0-ás és Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást. Eredményes közbeszerzés esetén a 44,3 km hosszú szakasz építése év végén az előkészületi munkákkal megkezdődhet, a projekt fő célja Szolnok gyorsforgalmi elérhetőségének megvalósítása. Utóbbira a város polgármestere, Szalay Ferenc nemrég azt nyilatkozta, hogy 2018-ra valósulhat meg.

A közleményben az áll, hogy a kivitelezést két szakaszban valósul meg:

  • Üllő-Albertirsa között közel 30 km hosszúságban,
  • illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 km-en.

A beruházás során a meglévő kétszer egy sávos szakaszokat kétszer két sávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén. A meglévő kétszer két sávos utat felújítják Ceglédbercel után.

Új nyomvonalú közel 29 km hosszú út épül Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében.

Az útszakaszon 9 különszintű forgalmi csomópont, 22 műtárgy létesül, melyek közül 3 új felüljáró és 15 új aluljáró. Komplex pihenő épül Cigányszéknél és egy egyszerű pihenő Pilisnél.

A kivitelezés hazai központi költségvetési források felhasználásával valósul meg.

(NIF)

ÚtépítésútépítésM4-es

Hírlevél

Hirdetés