2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

25 éves problémát oldott meg az Újfehértó-Nagykálló összekötő út felújítása

25 éves problémát oldott meg az Újfehértó-Nagykálló összekötő út felújítása

magyarepitok.hu, retrofm.hu, kolcseytv.hu

2016.10.27. 09:52 - Antal Zsófia

A Duna Aszfalt, az Euroaszfalt és a Strabag kivitelezésében felújított 4912-es út a 4-es főúttal biztosít összeköttetést Nagykállónak.

Hirdetés

Átadták a két ütemben felújított 4912-es út befejező szakaszát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A komplex útfelújítási program keretében megújult, 19 kilométeres út Újfehértót köti össze Nagykállóval, a beruházást a Duna Aszfalt Kft., az EuroAszfalt Kft. és a Strabag Általános Építő Kft. alkotta konzorcium kivitelezte.

Az út átadásokor Szilvai József Attila, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese a Kölcsey Tv-nek elmondta, a felújítás során ezen a szakaszon 8000 köbméter aszfalt, 3700 köbméter cement és 4600 köbméter sóder került beépítésre. Az úton az aszfaltozás mellett optikai fejlesztéseket is végeztek: vezető oszlopokat és prizmákat helyeztek ki. A két ütem együttes költsége 1 milliárd 965 millió forintot tett ki. Az átadon szintén jelen levő Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a felújítással 25 éves probléma oldódott meg Újfehértó, Érpatak és Nagykálló lakosai számára.

A 4912-es út jelentőségét az adja, hogy Nagykálló és Érpatak irányából a 4-es főút felé, míg Újfehértó felől az M3-as autópálya, illetve a Nyírség felé biztosít összeköttetést.

ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Újfehértó

Hírlevél

Hirdetés