2024.06.24, Hétfő
Javul a pécsi Mecsekoldal úthálózata, új összekötő is épül
mapio.net

Javul a pécsi Mecsekoldal úthálózata, új összekötő is épül

MTI

2017.02.10. 13:01 - Antal Zsófia

Az egymilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a zsúfolt városrészben több utca új burkolatot kap, szélesednek az áteresztőpontok és 500 méter hosszú új útszakasz jön létre.

Hirdetés

Egymilliárd forintos központi költségvetési forrásból fejlesztik a pécsi Mecsekoldal városrész jelenleg igen zsúfolt úthálózatát - jelentette be Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester és Csizi Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője pénteken.

Páva Zsolt közölte: csaknem 500 méter hosszúságú új összekötő út épül, amely a Bálicsi útból kiindulva, a Rókus-dombot átszelve csatlakozik a Petőfi Sándor utca, az Alkotmány utca és a Kodály Zoltán utca találkozásánál lévő körforgalomhoz. A beruházás keretében új útburkolatot kap az északi városrész legfontosabb közlekedési tengelyét jelentő Angster József utca, a Surányi Miklós és a Magaslati út mintegy négy kilométer hosszúságú szakasza.

Csizi Péter hangsúlyozta: az érintett szakaszok áteresztőpontjainak szélesítésével is járó beruházás egy éven belül befejeződhet. A kormány januárban döntött az ehhez szükséges állami forrás biztosításáról, amely a baranyai megyeszékhely rendelkezésére áll. Jelenleg már zajlik a keretközbeszerzés.

Régóta problémát jelent a városrészben élők számára a reggel és délután tapasztalható közlekedési zsúfoltság, hiszen a Mecsekoldalban ezer háztartásra ötszáz-hatszáz gépkocsi jut, szemben a háromszáz autót jelentő átlaggal. A fejlesztések következtében javul és gyorsul majd a mintegy 25 ezer lakosú Mecsekoldal és a város többi része közötti autóforgalom.

közlekedésfejlesztésÚtépítésPécs

Hírlevél

Hirdetés