2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Sopron rendbe teszi a turisztikailag legfontosabb útjait

Sopron rendbe teszi a turisztikailag legfontosabb útjait

sopronitema.hu

2017.07.18. 13:03 - Hegedűs Gergely

Több mint másfél milliárdos útfelújítási és útfejlesztési program kezdődött meg Sopronban.

Hirdetés

A sopronitema.hu azt írja, a hazai forrásból finanszírozott program első ütemeként hétfőn kezdődtek meg a munkálatok a József Attila utcában. A projektben a Lőver körút egészen a Citadelláig új aszfaltburkolatot kap, összesen mintegy 1200 méteren.

A Modern Városok Lőver Programjának finanszírozásában összesen több mint 1,6 milliárd forintot fordítanak útfejlesztésre Sopronban, miután az utak állapota városszerte több helyen leromlott, repedések, kátyúk, helyenként süllyedések jellemzik.

A több ütemben zajló fejlesztés a turisztikai szempontból is kiemelt területeket érinti, így a Lővérek körút mellett az ahhoz közeli Villa sort, Panoráma utat, Lánzséri utcát is. Mindezek mellett további, a tömegközlekedés által is terhelt, nagy forgalmat lebonyolító gyűjtőutak újulnak meg az első ütemben: Híd utca, Fapiac utca, Juharfa utca, IV. László király utca, Csóronfalvi utca-Thököly tér, Teleki Pál utca.

Az I. ütemben egy további fejlesztés is kezdődik a Sopron mellett fekvő Görbehalmon, ahol 440 m hosszon épül ki új járda egy új csapadékcsatornával együtt.

A mintegy félmilliárdos első ütem a tervek szerint szeptemberig zárul le.

ÚtépítésútfelújításSopron

Hírlevél

Hirdetés