2024.03.28, Csütörtök
Mérföldkőhöz érkezett a hódmezővásárhelyi elkerülő
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Mérföldkőhöz érkezett a hódmezővásárhelyi elkerülő

magyarepitok.hu

2017.10.31. 15:54 - Antal Zsófia

A 45-ös főút kereszteződésnél már ráterelték a forgalmat az elkerülő felett megépült új hídra. A szakasz tavaszi átadását továbbra is tartja a Colas és a Délút.

Hirdetés

Kedd délután átterelték a forgalmat a Hódmezővásárhelyt északról elkerülő 47. sz főút és a Szentes felé vezető 45 sz. főút kereszteződésében található új hídra. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a Colas és a Délút által kivitelezett útszakasz aktuálisan zajló munkálatairól.

Az eseményen a polgármester elmondta: mérföldkő ez az útszakasz kivitelezésében, hiszen a jelen projekt során most először helyeztek forgalomba egy újonnan elkészült műtárgyat. A forgalom átterelésére azért volt szükség, hogy a 45-ös főúttal párhuzamosan épült ideiglenes terelő utat el lehessen bontani, és az elkerülő utat a híd alatt is meg lehessen építeni.

A képre kattintva galéria nyílik!

Kiss Boglárka elmondta, hogy az elkerülő útnak ez az egyik legforgalmasabb szakasza, ezért döntöttek a leggyorsabb áthaladást biztosító különszintű csomópont mellett. Hangsúlyozta továbbá, hogy a körforgalmakkal megoldott lekanyarodó sávokat a keleti oldalra helyezték, mert azok így nem keresztezik a nyugati oldalon áthaladó kerékpársávot.

Ami a teljes útszakaszon zajló munkálatokat illeti, a szóvivő részletezése szerint már csak a csomópontoknál van folyamatban aszfaltozás, egyébként a munka ezen része gyakorlatilag lezárult. Jelenleg a humusztöltések építése, valamint a szegélyépítés zajlik a teljes szakaszon, a következő pár hónap feladata pedig a forgalomtechnikai jelek kiépítése és a növénytelepítés lesz. Száz útburkolati prizmát és 24 kilométernyi szalagkorlátot helyeznek el, 440 ezer négyzetmétert füvesítenek, 820 fát és 160 ezer cserjét ültetnek. Folyamatosan zajlik továbbá a zajvédő falak alapozása is. A kivitelezők felkészültek a téli időszakra, s a 2018 tavaszi befejezésnek továbbra sincs semmi akadálya – foglalta össze a NIF szóvivője.

Galéria

ColasDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Útépítéselkerülő útHódmezővásárhely47-es út

Hírlevél

Hirdetés