2024.03.19, Kedd
Megkezdte az M86-os továbbfejlesztését a Colas

Megkezdte az M86-os továbbfejlesztését a Colas

nif.hu

2018.06.06. 11:38 - Antal Zsófia

Többek közt parkfitnesszel és játszótérrel jön létre intelligens pihenőhely, valamint egy tengelysúlymérő állomás a közel 6 milliárdos beruházásban.

Hirdetés

A kivitelező Colas Út Zrt. elkezdte a munkálatokat a Szombathely gyorsforgalmi elérhetőségét 2016 óta biztosító M86-os felszereltségét javító beruházásban. A nettó 5,95 milliárd forint értékű fejlesztésben egy tengelysúly- és össztömegmérő állomás jön létre Vámoscsaládnál, továbbá egy dupla pihenőhely Sopronnémeti és Szil között – a szükséges belső úthálózattal és parkolókkal együtt. A projekt állásáról a beruházó NIF Zrt. számolt be.

A közleményből kiderül, május vége óta zajlanak a dupla pihenőhely alépítményi- és földmunkái. Az útfejlesztési beruházás részeként a pihenőpárok helyét elkerítették, a kapcsolódó le-és felhajtósávok megépültek.

A burkolat építése és a magasépítési létesítmények kivitelezése ütemterv szerint 2019-ben indulhat el. A beruházás befejezését követően, várhatóan 2020 első negyedévétől már használhatják az autósok az új pihenőhelyeket, ahol vizesblokkokat létesítenek, továbbá az „intelligens” pihenőhelyeket jellemző szabad parkolóhelyek előjelzését, parkfitneszt, játszóteret és kegyhelyet is kialakítanak.

 

Kiszűrik az útra és a többi közlekedőre veszélyes teherautókat

A tengelysúlymérő állomás elsődleges célja, hogy kiszűrje a túlterhelt, és ezáltal mind az út pályaszerkezetére, mind a többi közlekedőre veszélyt jelentő teherautókat. A tengelysúlymérő állomáshoz tartozóan üzemi hírközlő rendszert telepítenek, valamint mérlegház, irodahelyiségek és hídmérleg építése is megtörténik.

A tervek szerint év végéig mindegyik helyszínen, így a pihenőhelynél is befejeződnek a töltésépítési- és a földmunkálatok.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ColasÚtépítésM86-osVámoscsaládSopronnémeti

Hírlevél

Hirdetés