2024.04.19, Péntek
Új utakat nyertek a Szolnoktól északra fekvő kistelepülések
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új utakat nyertek a Szolnoktól északra fekvő kistelepülések

mti, magyarepitok.hu

2018.10.13. 14:12 - Hegedűs Gergely

A nettó 1,1 milliárd forintos közlekedésfejlesztésben rendbe tették a Tisza-menti falvakba vezető két közutat.

Hirdetés

A Szolnok melletti Besenyszög-Palotáson átadták a megyeszékhelytől északra fekvő térség két megújult közútját. A 3225-ös Szolnok-Jászkisér összekötő útnak a mintegy 7,5 kilométeres besenyszögi szakasza, valamint a 3224-es Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakasza is a Strabel konzorcium kivitelezésében újult meg. Utóbbit a Strabag Általános Építő Kft., a Strabag Építő Kft. és a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft. alkotják.

A beruházás a 2017-2018-as Komplex útfelújítási program keretében valósult meg nettó 1,1 milliárd forint hazai forrásból. Az átadón Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta,

a 3225-ösön a most felújított besenyszögi útszakasz előtti mintegy négy kilométeres útszakasz az M4-es programjában újul majd meg.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke az útfelújítások folytatásáról beszélt. „Eddig körülbelül tizenöt útszakaszt adtak át a megyében” – árulta el. „Még ebben az évben négy folyamatban levő beruházást adnak át, illetve jövőre is körülbelül tíz útszakaszt újítanak fel.”

StrabagÚtépítésSzolnokBelfry Szolnoki Aszfalt Kft.TiszasülyJászkísér

Hírlevél

Hirdetés