2024.03.19, Kedd
Átadta a Colas az M7-es megújult szakaszát
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átadta a Colas az M7-es megújult szakaszát

mti, magyarepitok.hu

2018.11.12. 11:40 - Hegedűs Gergely

Balatonvilágos és Zamárdi között a régi pályát újrahasznosítva fejlesztik az autópályát, az első ütem elkészült.

Hirdetés

A Colas Út Zrt. kivitelezésében befejeződött az idénre tervezett felújítás az M7-es autópályán Siófok és Zamárdi között - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t. Az útszakaszt az előzetes terveknek megfelelően hétfő délelőtt átadták a forgalomnak, de szerdáig még lehet helyi forgalomelterelés.


Ez a nyolc kilométer készült el

Az M7-es Letenye felé vezető oldala több mint 20 kilométeren újul meg, a Balatonvilágosnál fekvő 90-es és a Zamárdi mellett található 111-es kilométerszelvény között. Az útalapot is érintő felújítási munkákat két ütemben végzik.

Az idén a 102-es és a 111-es kilométer között, vagyis Siófok-centrum és Zamárdi-csomópont között újult meg a pálya Letenye felé vezető 8 kilométeres szakasza.  


Az elbontott útalapot is használják

Ahogy azt korábban is jeleztük a Balatonvilágos és Zamárdi közötti 20 kilométer a környezetbarát hideg remix eljárással újul meg a külső sávon. Ennek lényege, hogy az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, ezt követően pedig új kopóréteget terítenek.

Az M7-es felújítása tavasszal folytatódik, a forgalomszervezési változásokról a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan ad majd tájékoztatást.
 

ColasÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.M7-es autópályaBalatonvilágosZamárdi

Hírlevél

Hirdetés