2024.04.19, Péntek
Hamarosan átadja a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt a Délút
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Hamarosan átadja a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt a Délút

Hódmezővásárhely Express (Facebook), magyarepitok.hu

2018.12.16. 11:28 - Szabó Ákos

A 3,2 kilométeres útvonal kiépítése biztonságosabbá teszi a Csongrád megyei város közlekedését.

Hirdetés

Folyamatosan fejlődik Hódmezővásárhely infrastruktúrája. Miután a város északi elkerülőjét nyáron átadta a Colas-csoport és a Délút Építő és Bányászati Kft., hamarosan a Hódmezővásárhely keleti oldalán haladó, 3,2 kilométeres elkerülő is elkészül a Délút kivitelezésében, mintegy 1,8 milliárd forintból.

 

Nemsokára ráhajthatnak az autók az új útvonalra

A polgármesteri hivatal ehavi tájékoztatása szerint az ipari parkot az északi elkerülővel összekötő beruházás befejező szakaszában három körforgalom építkezésére, illetve a nyílt pálya kopóréteg-aszfaltozására is sor kerül. Ezzel együtt a zajvédő falak és a fénysorompó is átadásra kerülnek. Az építkezés várhatóan még idén lezárul, jövőre pedig a forgalom is birtokba veheti az új útvonalat – derül ki Mucsi László városfejlesztési irodavezető közléséből.

 

Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Az új út kialakításával Hódmezővásárhely központja napi 2-3000 áthaladó gépjármű forgalmától mentesül majd, melyek jelentős része a városi ipari területekre tartó kamion lesz. Főként Susánt és Újvárost tehermentesíti majd az út, de egész Hódmezővásárhelyen biztonságosabb lesz a közlekedés és alacsonyabb lesz a zajszennyezés is.

Délút Építő és Bányászati Kft.Útépítéselkerülő útútépítésHódmezővásárhely

Hírlevél

Hirdetés