2024.07.17, Szerda
Nyárra megépül a Hungaroring csomópontja az M3-ason
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Nyárra megépül a Hungaroring csomópontja az M3-ason

magyarepitok.hu

2019.05.22. 11:05 - Hegedűs Gergely

A Forma-1-es pálya mellett a környék lakóinak is jelentős előrelépést hoz a HE-DO, a Penta és a KM Építő konzorciuma által kivitelezett projekt.

Hirdetés

Hamarosan elkészül az M3-as autópálya új csomópontja Mogyoród és Fót térségében – adta hírül a beruházó NIF Zrt. Az új csomópont az M3-as autópálya 19. kilométerénél épül, emellett a csomópont és az 2101-es út közötti szakasz kiépítését is elvégzi a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium.

Két körforgalom is kiépül az új bekötőúton. A távlati tervek szerint a csomópont déli irányba, a Hungaroring és Kerepes felé is új bekötőutat kap (a fenti térképen szaggatottal jelölve), kiváltva a jelenlegi rossz minőségű utat.

A projekt jelentősen fejleszti a környék közlekedését, ugyanis

egy olyan régebbi „fél” lejáratot vált ki, ami csak arra alkalmas, hogy Budapest irányába tudjanak rá felhajtani, vagy megközelítsék Mogyoródot Budapest felől.


A déli körforgalomnál már aszfaltoznak

A NIF híre szerint a projektben hétfőn elkezdődött az új felüljáró állványzatának a bontása és a hídépítés befejező munkái. A kétnapos bontás után sóvédelmi bevonattal látják el az autópálya feletti hídszerkezeteket.

A beruházás ütemtervnek megfelelően halad, a várható befejezése 2019 nyara.

A felüljárón jelenleg a hídszegélyek zsaluzását, vasszerelését és betonozását végzik. Folyamatban van a déli körforgalom csomóponti ágainak aszfaltozása, illetve a járható gyűrű térkövezési munkái is. Az északi körforgalom esetében jelenleg földmunka, javító- és védőréteg építés, valamint a terelőszigetek kialakítása zajlik. A vízépítési munkák is a végükhez közelednek, megkezdődött a vizesárkok burkolása és az energiatörők telepítése, a rézsűs felületeken pedig füvesítés és cserjék telepítése zajlik.


Május végéig kell korlátozásra számítani

A NIF híre az ideiglenes forgalmirend-változásra is kitért, ami hétfőn lépett életbe, és tervezetten május végéig áll fenn. A biztonságos munkavégzés érdekében mobilterelések kiépítése szükséges, ezeket a csúcsforgalmi időszakon kívül, 09:00 – 15:00 óra között építik ki.

A munkavégzés ideje alatt 80 km/órás sebességkorlátozás mellett egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok.

ÚtépítésKM Építő Kft.HE-DOPenta Általános Építőipari Kft.MogyoródKerepesFótNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M3-as autópálya

Hírlevél

Hirdetés