2024.05.20, Hétfő
Nagyot lépett előre a Bakony turisztikai közlekedése
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Nagyot lépett előre a Bakony turisztikai közlekedése

mti, magyarepitok.hu

2019.05.08. 12:32 - Hegedűs Gergely

Egy több mint százéves híd is megújult a Strabag munkájának köszönhetően.

Hirdetés

Átadták a Zirc és Pápa közötti, Magas-Bakonyon keresztül vezető út 2,8 kilométeren felújított szakaszát, a projekt a Strabag kivitelezésében valósult meg. Az eseményen Márkus Zoltán, Bakonybél független polgármestere szólt arról, hogy

az elmúlt 5 esztendőben a településen töltött vendégéjszakák száma 25 ezerről 50 ezerre nőtt, a turisták száma pedig ennek háromszorosa.

"A jelentős forgalom megköveteli a biztonságos megközelíthetőséget" - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója is részt vett. Fekete János elmondta, a fejlesztés részeként megújult a híd is, amelyen az út átvezet, ennek elődje 1912-ben épült. Emellett megerősítették az útszakasz burkolatát, útpadkát építettek, megoldották a vízelvezetést és új kresztáblák is szegélyezik az utat.


A jövőben egy másik szakasz is megújul Pápa és Zirc között

Az igazgató arra is kitért, hogy Veszprém megyében összesen 23,3 kilométernyi útszakasz újul meg 2,4 milliárd forintból, uniós forrásból, ebből a most átadott mintegy 3 kilométernyi útszakasz 350 millió forintba került. Hozzátette: országosan 526 kilométernyi utat újítottak meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program részeként (TOP) mintegy 54 milliárd forintból.

Az átadón Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elárulta, ugyenezen az úton a Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése még várat magára, de a tervek szerint a közeljövőben ez a szakasz is megújulhat. Beszélt arról is, hogy a turizmus a hazai össztermék (GDP) 11 százalékát adja, emiatt különösen fontos az utak fejlesztése.

ÚtépítésBakonybélZircPápaútfelújításVeszprémStrabagBakonykoppány

Hírlevél

Hirdetés