2024.04.13, Szombat
Jelentős közlekedésfejlesztésen esik át Miskolc
Miskolc egyik forgalmas része

Jelentős közlekedésfejlesztésen esik át Miskolc

magyarepitok.hu

2019.06.06. 11:05 - Almási Krisztina

Borsod-Abaúj-Zemplén megye központjában több új csomópont kiépítése, útburkolat felújítása és kerékpáros nyomvonal kialakítása valósul meg a Colas, a HE-DO és a MENTO munkájával.

Hirdetés

Mintegy 8 milliárd forint értékben kezdődhetnek meg komplex infrastrukturális fejlesztések Miskolcon a Colas Út Építőipari Zrt., a HE-DO Útépítő Kft. és a MENTO Kft. közös kivitelezésében. A beruházás keretében többek közt utak, kerékpárutak, hidak, közvilágítás, valamint csapadékvízelvezető-rendszerek építésére és felújítására kerül sor - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A fejlesztés érinti a Dayka utca több szakaszát, valamint öt darab csomópontot és két darab jelzőlámpás kereszteződést is kialakítanak. A Petőfi Sándor utca-Dayka Gábor utca csomópont, illetve a Hunyadi János utca – Dayka Gábor utca csomópont jelzőlámpás szabályozást kap.

A Dayka utca térségében megvalósuló forgalomcsillapítási intézkedést részeként csomópont létesül a Szent István téri gyalogos átkelőhelynél, továbbá létrejön a Meggyesalja-Rácz György utca csomópont és a Rácz György-Petőfi utca csomópont. Ezen kívül jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a Toronyalja utcai gyalogátkelőhelynél.


Diósgyőrben több sávosra bővül a Thököly út

Diósgyőrben két darab csomópontot építenek ki a Tokaji Ferenc hídnál, valamint közel két kilométernyi szakaszt érintenek az alábbi munkálatok:

  • útburkolat marás és felújítás,
  • acél szalagkorlát szakaszos elbontása és felújítása,
  • kétoldali szegélysor csere,
  • beton autóbuszöböl építése,
  • valamint burkolati jelek felfestése.

A diósgyőri városrészben egy szakaszon ezen kívül útburkolatot és vízelvezető árkot is felújítanak, kiépítik a közvilágítást, valamint kerékpáros nyomot is felfestenek.

A Hideg soron 730 méter hosszan útburkolat- és járdafelújítás, ívkorrekció, valamint burkolati jelek felfestése történik majd. A Thököly utat felújítják és 2x2 sávosra szélesítik, továbbá burkolat- és járdafelújítás, burkolati jelek felfestése és közművek kiépítése is megvalósul a szakaszon a forgalom folyamatos fenntartása mellett. A Szinva hidat szélesítését vasbeton gerendás szerkezettel kivitelezik.


Fontos út újul meg Miskolctapolcán

A Miskolctapolcát és Görömbölyt összekötő úton mintegy közel 1,2 kilométer hosszan kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki. Új összekötő utat építenek ki Miskolctapolca és Komlóstető között több mint két kilométer hosszan. Ezen kívül kiépítik ez utóbbi két település átkötő szakaszát kerékpáros nyommal, amely erdőn átvezető útként létesül majd.

A beruházás fontos részét képezi a Miskolctapolcai út felújítása teljes keresztmetszetben, melynek hossza mintegy 2,5 kilométer. Az érintett szakaszon a közműhálózat rekonstrukcióját is elvégzik a forgalom folyamatos fenntartása mellett.

ÚtépítésMiskolcMiskolctapolcaDiósgyőrColasHE-DOMENTO Kft.közlekedésfejlesztésútépítésútfelújításkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés