2024.03.19, Kedd
Újabb jó hír a Csepel-sziget autósainak
illusztráció

Újabb jó hír a Csepel-sziget autósainak

magyarepitok.hu

2019.07.19. 08:06 - Hegedűs Gergely

A szigetszentmiklósi HÉV miatti dugók megszűnnek a különszintű csomópont kiépítésével.

Hirdetés

A TED szerint a Főmterv Zrt. végzi el a Szigethalmon a HÉV felett átvezető közúti átjáró előkészítését. Ahogy azt korábban jeleztük,

a fejlesztésre azért van szükség, mert a HÉV miatt negyedóránként sorompót kap a Mű út forgalma. Emiatt a Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre és az M0-s felé igyekvő autók rendszeresen feltorlódnak a Szigetszentmiklós déli határában levő HÉV-megállónál.

A tervező cég engedélyezési és kiviteli terveket, valamint készít a keresztező műtárgyhoz, ami alul- vagy felüljáró lesz a Mű út és a HÉV vonal kereszteződésében. Ugyanerre a műtárgyra tanulmánytervet és engedélyezési tervdokumentációt is készít a nyertes, és megszerzi az építési engedélyt.

Emellett az ajánlattevő feladata lesz egy döntéselőkészítő tanulmány és tanulmányterv készítése az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan.

A beruházás jelentős előrelépés az utóbbi években egyre jelentősebb forgalmi terheléssel küzdő Csepel-sziget közlekedésében. Hasonló célú fejlesztésről számoltunk be csütörtökön, bemutatva a csepeli gerincút folytatását.

ÚtépítésHÉVSzigetszentmiklóstervezésFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés