2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Elindult a befejező projekt a Debrecen-Nagyvárad kerékpárúton
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elindult a befejező projekt a Debrecen-Nagyvárad kerékpárúton

magyarepitok.hu

2019.09.08. 07:36 - Hegedűs Gergely

A hiányzó 8,3 kilométeres szakasz a He-Do kivitelezésében jön létre a turisztikát és a munkába járást egyaránt segítve.

Hirdetés

Berettyóújfalu közelében letették a Tépe és Berettyóújfalu közötti kerékpárút alapkövét. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházását a HE-DO Kft. végzi el nettó 944 millió forintos szerződéses értéken. A 8,3 kilométeres szakasz kétméteres hasznos szélességgel épül, a kerékpáros sávok között 0,25 méter biztonsági sávval, mindkét oldalon 0,5-0,5 méteres padkával, illetve süllyesztett szegéllyel.

A beruházás által 2020 nyarára a már meglévő Debrecen–Tépe és Berettyóújfalu–Nagyvárad közötti kerékpáros útvonalak kiegészülnek, így folyamatossá válik a kerékpáros összeköttetés Debrecen és Nagyvárad között.


Idegenforgalmi tartalom is kell a bicikliúthoz

Az eseményen Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, az útvonal nem csupán turisztikai szempontból fontos, hanem az itt élők napi munkába járását is segíteni fogja” – tette hozzá. Balogh András, Tépe polgármestere reményét fejezte ki, hogy a Derecske és Tépe közötti szakaszhoz hasonlóan, a most készülő Tépe és Berettyóújfalu közötti útvonal is komoly forgalmat bonyolít majd le. Kiemelte, hogy a fejlesztés turisztikai hatása jelentős, a település feladata lesz a szakasz idegenforgalmi tartalommal történő feltöltése.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a beruházó cég kerékpáros projektjeiről beszélt.

„Hosszas előkészítő munka után eljutottunk oda, hogy az év hátra lévő részében több kerékpáros projektet tudunk elindítani”

– hangsúlyozta az igazgató. „Múlt héten tettük le az Eurovelo6 Budapest és Szentendre közötti szakaszának alapkövét.” A szakember számos további folyamatban levő projektet sorolt fel:

  • a Balatoni bringakör Zamárdi – Balatonlelle szakaszát és a Balatonakarattya-Siófok szakaszát;
  • a Budapest-Balaton kerékpáros útvonalon a Budapest-Etyek szakaszt;
  • a Győr-Pannonhalma kerékpárút fejlesztését;
  • valamint az EuroVelo6 útvonalon a Budapest-Dunakeszi szakasz kivitelezését.
ÚtépítésHE-DOkerékpárútTépeBerettyóújfaluNagyváradDebrecenNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés