2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Jelentős szakasz négysávosodott a Kaposvárt bekötő 67-es úton
sonline.hu

Jelentős szakasz négysávosodott a Kaposvárt bekötő 67-es úton

NIF

2019.09.30. 15:17 - Almási Krisztina

A Strabag és a Soltút konzorciuma több mint 33 kilométernyi 2x2 sávos pályát épít 67-es gyorsforgalmi út fejlesztésének részeként.

Hirdetés

Átadták a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út Somogyaszaló és Látrány közötti 26,4 kilométeres szakaszát, melyből 19,5 kilométeren 2x1 sávon, 6,9 kilométeren 2x2 sávon haladhatnak a közlekedők, így a települések átkelési szakaszai már tehermentesülnek. - derül ki a NIF Zrt. közleményéből.

A 33,2 kilométeresre bővülő, 2x2 sávos útszakasz mintegy nettó 66 milliárd forintba került, a beruházás jelentősen javítja Kaposvár és a Balaton közúti kapcsolatának minőségét.

A beruházás a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. közös kivitelezésében valósul meg.

A november végén záródó műszaki átadás után várhatóan 2019. december közepén helyezhető véglegesen forgalomba a teljes 33,2 kilométeres szakasz a Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta, Somogybabod elkerülőkkel, illetve a települések közötti szakaszokon a négynyomúsított szakaszokkal.

A 2x2 sávos gyorsforgalmi úton akár óránkénti 110 kilométeres sebességgel is lehet haladni. Egy akusztikus burkolatjel révén Mernyeszentmiklós és Mernye között a Republic zenekar ismert slágere csendül fel a Budapest irányából Kaposvár felé a külső sávban, 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladóknak.


Ezek a munkálatok vannak még hátra

A kivitelezők a műszaki átadásig a Somogyaszaló elkerülő úton a Deseda patak és a Varga-bónyi árok feletti felüljáró befejező munkáin, valamint a Kaposfüred és Somogyaszaló észak közötti 3,5 km hosszú szakaszon a kopóréteg megépítésén és a forgalomtechnikai jelzések kihelyezésén dolgoznak.

Ezután következik még a szalagkorlátok, a vezetőoszlopok kihelyezése, valamint a burkolatjelek felfestése a forgalomnak átadott pályaszakaszokon kívüli részeken Somogyaszaló és Somogybabod között.


Ezek a fejlesztések történtek a 67-es útnál

A 67. sz. főút kivitelezésének I. ütemében a Kaposfüred és Látrány elkerülő szakaszok között 33,2 km hosszon 2x2 sávos út épült, ebből több mint 20 km új nyomvonalon vezetett út. Az új nyomvonal a településeket elkerüli, majd a települések között visszatér a régi 67. sz. főútra, ezeken a szakaszokon 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítés és 2x2 sávos útszélesítés történik majd.

A Mernyeszentmiklós és Somogybabod között újonnan megépített 6714. j. 2x1 sávos összekötőúton teljes hosszában 2019. június 14-től közlekedhetnek a járművek. Kisbabapuszta, Vadépuszta, Jazvinapuszta, Gamás, Somogybabod, Kisbabod települések erről az útról közelíthetők meg.

A kezdő kaposfüredi körforgalmat 2019. július 11-én adták át a forgalomnak, ezen a Somogyaszalót elkerülő ág még le van zárva. A kaposfüredi körforgalomtól a meglévő 67. sz. főúton, Somogyaszalón keresztül juthatnak el a közlekedők a tervezett somogyaszalói csomópontig.

Több mint másfél éve tették le az R67-es gyorsút M7-es autópálya és Kaposvár közötti 33,2 kilométer hosszú első szakaszának alapkövét, mely a látrányi és a kaposfüredi elkerülőket köti majd össze. A projektben új nyomvonalon kerüli el a pálya a térség településeit (Látrány és Kaposfüred mellett Somogyaszalót, Mernyét, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát és Somogybabodot is).

ÚtépítésStrabagSoltút Kft.útépítés67-es útKaposvárBalatonSomogyaszalóLátrány

Hírlevél

Hirdetés