2024.04.25, Csütörtök
Egészen a reptérig húzódik majd Nagykanizsa déli elkerülője
Illusztráció

Egészen a reptérig húzódik majd Nagykanizsa déli elkerülője

magyarepitok.hu

2019.10.25. 11:08 - Hegedűs Gergely

Több jelentős beruházás is indult a térségben, ami miatt felülvizsgálják a korábbi tanulmánytervet.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en kihirdette a nagykanizsai délkeleti elkerülő tervezői közbeszerzését.

A kiírás szerint az új út Nagykanizsa sűrűn beépített részét elkerülve a 61-es főút és a Murakeresztúrra vezető 6833-as közút között teremt majd kapcsolatot.

A kétszer egysávos út a 61-es főútból a Sánc nevű településrésznél levő körforgalomnál (190+076 kilométerszelvény) ágazik ki, és indul nyugati irányba.

Az elkerülő különszintű csomópontban keresztezi a Zákány és Gyékényes felé vezető 6804-es utat (Csengery út), valamint a 30-as számú vasútvonalat. A nyugati végpontjában a nagykanizsai repülőtértől északra kialakítandó csomópontban csatlakozik vissza a 6833-es úthoz (Bajcsai út).


Jelentős forgalmi átrendeződést várnak

A majdani nyertesnek többek közt feladata lesz egy 2016-os tanulmányterv, illetve a kiválasztott nyomvonal felülvizsgálata is. Ezt a hirdetmény azzal indokolja, hogy a tanulmányterv elkészítése után az érintett területen több jelentős beruházás kezdődött meg, amelyek jelentős forgalmi átrendeződést generálnak majd.

További feladat az engedélyezési tervdokumentációnak elkészítése, valamint az építési engedély megszerzése.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Nagykanizsaelkerülő út61-es főút

Hírlevél

Hirdetés