2024.04.19, Péntek
Kecskemét: megszépül a piac környéke és könnyebb lesz elérni a déli elkerülőt
A kecskeméti Centrum Áruház és piac környéke (Flickr)

Kecskemét: megszépül a piac környéke és könnyebb lesz elérni a déli elkerülőt

magyarepitok.hu

2020.02.07. 12:33 - Szabó Ákos

Jelentős közlekedési fejlesztésekbe kezd a megyeszékhelyen a Colas Út és a Duna Aszfalt közel félmilliárd forintból.

Hirdetés

Három infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztés indulhat el Kecskeméten különböző uniós programok támogatásával, részben pedig hazai források igénybevételével – derül ki be az EU közbeszerzési adatbázisából. Az összesen nettó 457 millió forint értékű beruházások között parkoló-revitalizáció, útfelújítás és egy fontos csomópont új kanyarodó sávjának kiépítése is szerepel.

 

Új köntöst ölt magára a városközpont egyik fontos része

Az első részprojektben a Budai utca, Horváth Cirill tér, Koháry körút, illetve a Centrum Áruház előtti járdát, parkolót és útburkolatot újítja fel a Colas Út Zrt. 353 millió forintból. Az áruház és a piac környéke különösen forgalmas, a fejlesztést ez is indokolja.

Itt többek között:

  • A Horváth Cirill tér két parkolójában, a Budai utcai párhuzamos parkolóban és a Koháry körút környéki parkolók aszfaltburkolatát elbontják és Leier SOLIDO térkővel helyettesítik,
  • a három említett utca érintett része a beruházás befejeztével új aszfaltburkolatot kap,
  • valamint több járdafelület is szintén Leier térköveket helyeznek le.

 

A déli elkerülő felé vezető bekötőút kereszteződése is bővül

A Könyves Kálmán körút és a város központjából dél felé összekötést biztosító 541-es út kereszteződésénél új, jobbra kanyarodó sávot építenek ki, illetve magát a csomópontot is korszerűsítik – beleértve a vasúti átjárót is. A mintegy 86 millió forintos építkezésen a Duna Aszfalt Kft. dolgozik majd.

Az 541-es út a szintén a Duna Aszfalt munkájával fejlesztett kecskeméti déli elkerülőhöz (54-es út) vezet, melyen a korábbi 2x1 helyett 2x2 sávon haladhatnak az autósok az M5-ös autópályáig. A bekötőút és a déli elkerülő csomópontjában biztonságos, nagy áteresztő képességű turbó körforgalom épült. A déli elkerülő teljes építkezése várhatóan idei év második negyedévében készül el.

 

A déli elkerülő projektje

Mindemellett egy különálló, harmadik részprojektben, szintén még a Colas Út kivitelezésével a Szolnoki út Reptéri úti szakaszának mintegy 150 méter hosszú részét is felújítják egy 18 millió forintos beruházásban: itt az aszfaltréteg újul meg.

ÚtépítésColasDuna Aszfalt Zrt.Leier Hungária Kft.Kecskemétközterekparkolókelkerülő útútépítésútfelújítás54-es főút

Hírlevél

Hirdetés