2024.04.24, Szerda
Már négy sávon közlekedhetünk az M5-ös autópálya és Kecskemét között
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Már négy sávon közlekedhetünk az M5-ös autópálya és Kecskemét között

magyarepitok.hu

2019.12.20. 13:29 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt munkájának köszönhetően javult Kecskemét elérhetősége, és a déli ipari park vállalkozásainak kiszolgálása is kedvezőbbé vált.

Hirdetés

Már teljes szélességében használható az M5-ös autópálya és Kecskemét között négysávosra bővített 54-es főút. A Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében zajló projektről a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) adott helyzetjelentést.

Az autópálya és a 5-ös főútnak a város déli határánál fekvő szakasza között a projektben 5,7 kilométeres útszakaszt négysávosítottak. Ahogy azt ebben a cikkünkben jeleztük, márciusban terelték át a forgalmat az újonnan elkészült sávokra, áprilistól kezdődhetett el a régi két sáv felújítása.

A NIF mostani közleménye rámutat,

a projektnek köszönhetően javult Kecskemét elérhetősége, lerövidült a város és az autópálya közötti közlekedés időtartama, emellett a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása kedvezőbbé vált.

A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások is.


Jelentős korlátozások már nem lesznek az 54-es főúton

A beruházás keretében a bővítés mellett az M5 autópálya „Kecskemét Dél” csomópontjánál a korábbi útkereszteződések helyén biztonságos, nagy áteresztő képességű turbó körforgalmak épültek. Hasonló kialakítású körforgalmak épültek az 541-es főút (Halasi út), a Búzakalász utca, valamint a 5-ös főút kereszteződésében is. A Búzakalász utcánál elkészült két kerékpáros aluljáró is, melyeken áthaladva lehet megközelíteni a Daimler úti és a városföldi kerékpárutat.

"A munkák a koronaélen belül elkészültek, a vállalkozó júniusig még dolgozik a befejező feladatokon, ezek azonban már nem tesznek szükségessé jelentős korlátozásokat a főútvonalon" - áll a közleményben.

A teljes befejezéshez szükséges még a főút melletti ingatlanok kiszolgálását biztosító szerviz- és kerékpárutak megépítése is. Az 541-es főútnál és az 5-ös főútnál elkészültek a kerékpáros aluljárók is, a csatlakozó kerékpárutak a fejlesztés második ütemében készülnek el, várhatóan 2020 második félévére.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.M5-ös54-es főútKecskemét5-ös főútútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés