2024.07.15, Hétfő
Jól halad Kecskemét mellett az 54-es négysávúsítása
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Jól halad Kecskemét mellett az 54-es négysávúsítása

nif.hu

2019.03.29. 16:06 - Szabó Ákos

A város déli elkerülőjeként is működő pálya fejlesztésén a Duna Aszfalt dolgozik.

Hirdetés

Újabb szakaszába lépett Kecskemét mellett az útépítési munka, most az 54-es főút bővítéséről érkeztek új hírek. A Kecskemét déli határában haladó út meglévő 2x1 sávos szakaszát 2x2 sávossá fejlesztik az M5-ös autópálya és az 5-ös főút közötti, 5,7 kilométer hosszú szakaszon. A NIF Zrt. beruházása nettó 8,77 milliárd forintból valósul meg a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében (a vállalat tavaly decemberben adta át szintén Kecskemét mellett a város régen várt északi elkerülőjét).

 

 

Az állami autópályafejlesztő tájékoztatása szerint a projekt részeként áprilisban kezdődik meg a meglévő pálya burkolatának felújítása. A munkálatok idejére az 54. sz. főút forgalmát a Halasi út kereszteződésétől a Búzakalász utcai körforgalomig a már megépített 2×1 sávos új pályára terelik át. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozás mellett haladhatnak a közlekedők.

A fejlesztés során az útszakasz északi oldalán 7 kilométer hosszan egyesített szerviz- és kerékpárút, déli oldalán pedig 4,5 km földút létesül. Szintén a bővítés során jön létre:

  • öt turbó körforgalom (ebből három új, kettő esetében pedig a meglévő egyszerű körforgalmat bővítik),
  • illetve öt híd a kerékpárút felett (ezek közül négy új, egy esetben pedig a meglévőt hosszabbítják meg).

Emellett elvégzik a szükséges közműkiváltási feladatokat is.

Duna Aszfalt Zrt.ÚtépítésútépítésKecskemétútfelújítás54-es főút

Hírlevél

Hirdetés