2024.03.02, Szombat
Határon átnyúló turisztikai kerékpárhálózat jön létre a Délút munkájával
Illusztráció / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Határon átnyúló turisztikai kerékpárhálózat jön létre a Délút munkájával

magyarepitok.hu

2020.07.29. 13:54 - Gyöngyösi Klaudia

A Délút Kft. a generál-kivitelezői feladatokat látja el a projekt során, ezen belül is az útépítési munkákat.

Hirdetés

Új kerékpárút létesül az 5511 jelű Mórahalom – Ásotthalom összekötő út mentén, Csongrád-Csanád megyében. Az 1,2 kilométeres szakaszon, Mórahalom belterületén a meglévő kerékpárút burkolat felújítása történik meg, míg Mórahalom külterületén 4 kilométeren új nyomvonalon épül kerékpárút a Délút Kft. kivitelezésében.

A vállalat a generál-kivitelezői feladatokat látja el, ezen belül is az útépítési munkákat. A projektben távközlési infrastruktúra kiváltására is sor kerül, melyet szakági alvállalkozó végez el.

A beruházó Mórahalom Város Önkormányzata, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül közel bruttó 500 millió forint támogatást nyert el a projekt megvalósítására.

 

A jelenlegi szakasz egy fontos turisztikai hálózat része lesz

A beruházás szükségességét a statisztikai adatok is indokolták, melyek szerint Mórahalom környéki kerékpáros útvonalak közül a Kissori tanyák és Ásotthalom felé vezető irány a legforgalmasabb. A meglévő Kissori úti kerékpárút szakaszon található Veloclass mérőállomás adatai alapján a hivatásforgalom jelentős, sokan közlekednek kerékpárral a környező tanyákról a városba.

Emellett természetvédelmi területek megközelítését teszi lehetővé az új nyomvonal, illetve a most épülő Ásotthalom és Királyhalom (Backi Vinogradi, Szerbia) településeket összekötő kerékpárúttal együtt egy határon átnyúló turisztikai kerékpáros hálózat fontos része lesz.

Jelenleg a terület előkészítési munkák zajlanak, illetve hamarosan megindulnak a földmunkák is a nyomvonalon. A projekt befejezése 2021 tavaszán várható.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.kerékpárútútépítésturisztika

Hírlevél

Hirdetés