2024.03.29, Péntek
Vizuálisan 3 dimenzióban is megtekinthető Jászberény új elkerülője
Főkép-illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu, Fotók: Kovács László, Látványterv: Dankó Gábor

Vizuálisan 3 dimenzióban is megtekinthető Jászberény új elkerülője

magyarepitok.hu, colas.hu

2020.09.24. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az új elkerülőnek köszönhetően tehermentesül Jászberény belvárosának forgalma.

Hirdetés

Megkezdte a jászberényi elkerülő III. ütemének munkálatait a kivitelező Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. konzorciuma. Az elkerülő új 2×1 sávos útszakasza 4,5 kilométeren épül meg, és a 32. számú főutat köti majd össze a 31. számú főúttal, ezáltal tehermentesül Jászberény belvárosa az átmenő forgalomtól.

Ahogy azt korábban megírtuk a beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg mintegy nettó 4,97 milliárd forintból. A  munkaterületen jelenleg a humuszolási, altalaj javítási munkák zajlanak.

A jászberényi projekt egyik különlegessége, hogy földmunkamodell előállításával a projekt 3D-ben vizuálisan is szemléltethető, valamint teljes kép kapható a beépítendő anyagok mennyiségéről.

 

Drón segítségével készülnek a felvételek

A földmunkák elindulta előtt drón segítségével 3D-s fényképek készültek, amelyek alapján centiméter pontosságú pontfelhő állt elő, erre épült rá a földmunkaterv, valamint később a tervmodellek is erre épülnek majd, mint például műtárgy szerkezeti tervek.

A projekt folyamán tervben van a havi felmérés részeként a teljes munkaterület további drónozása, segítve ezáltal a mennyiségi elszámolás pontosságát és hatékonyságát.

A munkálatok várható befejezése 2022. augusztus 1.


Az új út a várostól északra fog haladni

 

Galéria

ÚtépítésColasHE-DOJászberényelkerülő útútépítésinnováció

Hírlevél

Hirdetés