2024.03.19, Kedd
Ezzel a fejlesztéssel javítja Békéscsaba a gazdasági területeinek az elérhetőségét
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ezzel a fejlesztéssel javítja Békéscsaba a gazdasági területeinek az elérhetőségét

magyarepitok.hu

2021.01.27. 07:43 - Hegedűs Gergely

A Délút által kivitelezett beruházás a Lencsési lakótelep és a város nyugati ipari területeinek megközelíthetőségét fejleszti.

Hirdetés

Kiderült, ki valósítja meg a Békéscsaba lakótelepi részét érintő közlekedésfejlesztést. A közbeszerzési adatok szerint a nettó 448 millió forintos projektet a DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. kivitelezi.

A beruházásban a város déli területein, a Lencsési lakótelepen végeznek kerékpárút- és gyalogútfejlesztést a Lencsési úton, valamint az abba befutó Építők útján.

A projekt vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a TOP keretein belül – derül ki a behir.hu korábbi híréből. A fejlesztés által a Lencsési lakótelep és a város nyugati gazdasági területeinek megközelíthetősége, az ott található munkahelyek gyorsabb elérhetősége jelentősen javul.

Az Építők útján a meglévő nyomvonalat korszerűsítik, emellett új szakaszt is építenek: több mint fél kilométernyi új szilárd burkolatú úttal váltják ki a jelenlegi földutat. A Lencsési úton gyalog- és kerékpárút átépítése, valamint új gyalogátkelő létesítése a feladat, a kapcsolódó közműépítésekkel együtt.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Békéscsabakerékpárút

Hírlevél

Hirdetés