2024.06.13, Csütörtök
A Penta és a Colas munkájával újulnak meg fontos budapesti útvonalak
Illusztrációs fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Penta és a Colas munkájával újulnak meg fontos budapesti útvonalak

magyarepitok.hu

2021.03.01. 17:05 - Kolinek Nóra

A rákospalotai és újbudai munkálatok tavasszal kezdődhetnek, és várhatóan idén ősszel mindkét helyszínen véget is érnek.

Hirdetés

Tavasszal kezdődhet útfelújítás Rákospalotán a Deák utcában és Újbudán a Péterhegyi útnak a Neszmélyi út és Egér út közötti szakaszán – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleményében.

A BKK igazgatósága elfogadott két útépítési közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így a szerződéskötési moratórium lejártát követően megkezdődhet a szerződéskötés folyamata.

Tavasszal elkezdődhet a munka a XV. kerületi Deák utcában és a XI. kerületi Péterhegyi úton és várhatóan idén ősszel mindkét helyszínen véget érthet az útépítés.

A BKK a Deák utca, valamint a Péterhegyi út esetében is az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron köti meg a kivitelezési szerződéseket. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül, a közbeszerzési eljárás első helyezettje a Penta Általános Építőipari Kft. A Péterhegyi út érintett szakaszát a tervezett 466 millió forint helyett - tartalékkerettel együtt - bruttó 299 millió forintért újítja fel a Colas Út Építőipari Zrt.

 

Fotó: BKK

 

Az alábbi beavatkozások történnek

Rákospalotán teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig:

  • cserélik a teljes pályaszerkezetet,
  • új járdákat, gyalogos-átkelőhelyeket és parkolóhelyeket építenek,
  • korszerűsítik a közvilágítást,
  • továbbá fákat ültetnek.

Újbudán a Péterhegyi utat a Neszmélyi út és az Egér út között újítják fel:

  • az Egér úton keresztülvezető gyalogos-átkelőhelyen osztott középszigetet alakítanak ki,
  • az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, és a nyugati oldalon járda épül,
  • a Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony,
  • emellett új kijelölt gyalogos-átkelőhely készül.

 

További újfelújítások várhatók a fővárosban

A BKK folytatja a fejlesztéseket, több jelentős útfelújítás is várható még az idén. Tavasszal indulhat a rekonstrukció Újpesten a Rózsa utcában az Árpád út és a Görgey Artúr utca között, valamint az angyalföldi Göncöl utcában.

Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában, körforgalom épülhet a XXII. kerületi Nagytétényi út Mária Terézia utca-Tóth József utca csomópontjában, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

A közlemény szerint az útfelújítási program keretében tervezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítését.

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.ColasBKKÚjbudaRákospalota

Hírlevél

Hirdetés