2024.03.19, Kedd
Így halad a XVI. kerületi útfelújítással a HE-DO Kft.
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Így halad a XVI. kerületi útfelújítással a HE-DO Kft.

magyarepitok.hu

2021.05.07. 16:58 - Gyöngyösi Klaudia

A XVI. kerületi önkormányzat megbízásából végez útfelújítási munkálatokat a Szlovák út és a Mókus utca között a Csömöri úton a HE-DO Kft. A munkálatokat a szakemberek három fő ütemben végzik el.

Hirdetés

Ütemterv szerint halad a Szlovák út és a Mókus utca között három ütemben megvalósuló útfelújítással a HE-DO Kft. A régi útpálya sok helyen elöregedett, az évek során történt közműbekötések és helyreállítások is megviselték az aszfaltot, de a járdák is különféle burkolatúak, állapotúak és szélességűek voltak.

Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

 

A teljes körű felújításra ezen okok miatt írt ki kivitelezési pályázatot a XVI. kerületi önkormányzat, melynek nyertes a HE-DO Kft. lett.

"A régi útpályát kollégáim a teljes építési szakaszon elbontják, majd erősebb pályaszerkezetet építenek a helyére. Átépítjük a járdák jelentős részét is, amelyek új térkőburkolatot kapnak. A felszíni csapadékvíz-elvezető hálózat árokrendszere is megújul” – nyilatkozta Timár Gellért, a HE-DO Kft. projektvezetője.

 

Szerződés szerint három fő ütemben zajlik a beruházás

"A kényelmes közlekedés fenntartása miatt ugyanazon a szakaszon nem épülhet egyszerre út és járda. A munkát február 2-án kezdtük el az Istráng utca és a Rozsos utca között, ahol a kötőrétegszint megépítéséig jutottunk el a téli időszakban. Március derekán folytattuk a Rozsos utca és a Mókus utca közötti szakasz útépítését, amivel párhuzamosan a másik két szakasz Istráng utca ‒ Rozsos utca és Szlovák út ‒ Istráng utca) járdaépítéseit is végeztük” – számolt be az építkezés jelentősebb mozzanatairól Timár Gellért.

Április 20-án a Rozsos utca és a Mókus utca közötti szakaszra is rákerült a kötőréteg, így május elején a Szlovák út ‒ Istráng utca útépítési munkái kezdődtek el. A kivitelezés május végéig tart, amely időpontra el kell készülniük a szakembereknek a még hátralevő kapubehajtó- és járdaépítésekkel, a Szlovák út ‒ Istráng utca közötti szakasz útépítésével, valamint a teljes terület vízépítési munkáival.

„A kopórétegek ezen munkálatok befejezése után épülnek meg a Szlovák út és a Mókus utca között május utolsó napjaiban. A műszaki átadás-átvétel június végéig zárul le. A felújítást követően egységesebb arculata lesz a Csömöri út ezen szakaszának” – tette hozzá a projektvezető.

Galéria

ÚtépítésHE-DOBudapestútépítésaszfaltozásXVI. kerület

Hírlevél

Hirdetés