2024.03.29, Péntek
Két fontos főutat összekötő útvonalat újítottak fel az ország nyugati felében
Fotók: Krizsán Csaba/MTI

Két fontos főutat összekötő útvonalat újítottak fel az ország nyugati felében

magyarepitok.hu

2021.05.28. 07:30 - Kolinek Nóra

A Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő út fejlesztésén túl a térségben több szakaszon is megújultak már mellékútvonalak a Magyar Közút beruházásában.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útfelújítási programjáról. A társaság beruházásában most megújult a 8311-es jelű Nyúl − Ménfőcsanak összekötő út több mint 7 kilométeres szakasza a Modern Városok Program keretében, 3 milliárd forintból.

A korábban felújított szakaszokkal együtt így már közel 10 kilométeren biztosít korszerű kapcsolatot az összekötő út a 82-es és a 83-as főutak között.

A Nyúl − Ménfőcsanak mellékút komplex fejlesztése teljes csapadékvíz rendezést is tartalmazott, a közel 2,5 milliárd forintos beruházás részként a domboldalról rendszeresen lezúduló vizeket egy zárt csatornán keresztül vezetik be egy élő vízfolyásba. A közbeszerzési adatok szerint a szakasz kivitelezési munkáit a Strabag végezte el.

 

Kilenc szakaszon újulnak meg mellékútvonalak a megyében

A felújítás részleteiről csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót Győrújbaráton.

Mosóczi László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy

a munkagépek március közepén tértek vissza a közutakra, és az elmúlt két hónapban mintegy 230 helyszínen láttak munkához a kivitelezők.

Az idei évre tervezett ezer kilométernyi szakasz felén, több mint 500 kilométeren már zajlanak a munkálatok.

Mosóczi László kiemelte, hogy az egyik legnagyobb értékű beruházás a Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő út fejlesztése volt. Az államtitkár kitért arra is, hogy a térségben két másik irányban is elkészültek a munkálatok:

a Győrt Mosonmagyaróvárral összekötő út közel 2,5 kilométeren, a Győrt Nagybajccsal összekötő út pedig mintegy 600 méteren újult meg tavasszal.

Hozzátette, hogy a megyében kilenc szakaszon, közel 25 kilométeren újulnak meg javarészt mellékutak idén tavasszal és nyáron.

 

Az út felújításával több mint 20 ezer ingázó számára vált biztonságosabbá a közlekedés

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az út rendbetételével a térségben élő és Győrbe naponta ingázó mintegy 20 ezer ember számára vált biztonságosabbá a közlekedés.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azt emelte ki, hogy a városból sokan költöznek a környező településekre, Győrújbarát is már inkább Győr elővárosának számít, így fontos, hogy a mindennapokban jól működjenek a közlekedési kapcsolatok.

Schmiedt Henrik, Nyúl polgármestere és Árvai István, Győrújbarát alpolgármestere is arról beszélt, hogy

a településeket összekötő 8311-es út felújítása mérföldkő az ott lakók életében és meghatározza a települések jövőbeni fejlődését.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a mellékutak fejlesztése egyedülálló program, mert az országban ilyen az elmúlt évtizedekben még nem volt.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.NyúlMénfőcsanakStrabagútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés