2024.04.25, Csütörtök
Megvan a kivitelező, épülhet tovább a Duna mellett futó kerékpárút
Illusztráció: NIF Zrt.

Megvan a kivitelező, épülhet tovább a Duna mellett futó kerékpárút

magyarepitok.hu

2021.06.09. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Az STR Mély- és Magasépítő Kft. munkájával készülő új szakasz Komárom nyugati, Áccsal közös közigazgatási határától indul, a Fenyves utcától.

Hirdetés

Nemrég írtuk meg, hogy a Duna mellett található kerékpárút mintegy 14 kilométernyi pályájának építkezésére keresi a kivitelezőt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Friss hír, hogy megvan a nyertes, a STRABAG-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végezheti el a munkát derült ki az európai uniós közbeszerzési adatokból.

Az állami nagyvállalat az Európai Kerékpáros Szövetség Eurovelo hálózatának 6-os vonalán,

Gönyű és Komárom között csaknem 13,9 kilométernyi szakasz fejlesztését kezdi meg.

A pályát részben saját vonalvezetésű bicikliúttal, illetve részben meglévő földutak felhasználásával, kerékpárosbarát utak kialakításával adják majd át.

Két hidat is építenek

A kerékpárút érinti Ács, Nagyszentjános és Gönyű településeket. Az új szakasz Komárom nyugati, Áccsal közös közigazgatási határától indul, a Fenyves utcától. Mintegy 4,8 kilométer hosszan zárkerti és erdőterületek között halad, nagyrészt egy jelenlegi földút helyén, jellemzően vegyesforgalmú útként kialakítva. Ezt követően önálló vonalvezetésű kerékpárút épül az 1-es főút északi oldalán. A tervezett kerékpárút a főúttal párhuzamosan halad 9,1 kilométer hosszan, egészen Gönyűig, a szakasz végét képező Dózsa György utcához történő csatlakozásig.

Két hidat is kialakítanak a beruházásban:

  • Ács területén a Concó patak felett 12 méter szabad nyílású, vasbeton szerkezetű átkelőt építenek;
  • Nagyszentjános és Gönyű közigazgatási határán pedig a Cuhai-Bakony ért keresztezi az út, 2x12 méter szabad nyílású, szintén vasbeton szerkezetű híddal.
ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagkerékpárútEurovelo 6KomáromGönyű

Hírlevél

Hirdetés