2024.03.28, Csütörtök
Újabb útszakasz vált biztonságosabbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Fotók: szoljon.hu

Újabb útszakasz vált biztonságosabbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében

magyarepitok.hu, Magyar Közút

2021.11.02. 07:30 - Kolinek Nóra

A Strabag munkájával megújult közel 2 kilométeres útszakaszon nő a forgalombiztonság, javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási időben is csökkenés lesz tapasztalható.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3225. jelű Szolnok − Jászkisér összekötőút 21+150 – 23+000 kilométer szelvények közötti szakaszának felújítása – olvasható a társaság közleményében.

A kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. bruttó 326 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

A szakaszon a meglévő burkolat teljes felületén profilmarást végeztek, a felmart anyag helyben hagyásával. Az útburkolat marási munkafolyamataival párhuzamosan, hidraulikus kötőanyag hozzáadásával 20 centiméter vastag helyszíni talajkezelés történt, a burkolatszéltől számított 1 méter szélességben.

Ezt követően a felmart profilozott felületre teljes pályaszélességben 1 réteg georács került, melyre további 15 centiméter vastagságban mechanikai stabilizációs alapréteg, 6 centiméter vastagságban új kötőréteg, valamint 3,5 centiméter vastagságban új kopóréteg került beépítésre. A felújított szakaszon 1,5 méter szélességben földpadka készült.

Fotók: szoljon.hu

Az útszakaszon fényvisszaverő fóliacsíkkal ellátott vezető oszlopokat helyeztek ki

A beruházás tartalmazta a teljes szakaszon lévő szikkasztó árok tisztítását, rendezését.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós útburkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték. Az útpálya mindkét oldalán a padka szélén kék fényvisszaverő fóliacsíkkal ellátott vezető oszlopokat helyeztek ki.

2018 októbere óta a jelenlegi szakasszal együtt Besenyszög bel-és külterületén 15,138 kilométer útszakasz felújítását végezte el a Magyar Közút, amelyre összesen közel bruttó 1 milliárd 940 millió forint hazai forrást biztosított a kormány. A Magyar Falu Program keretén belül felhasznált forrás közel bruttó 1 milliárd 300 millió forint.

Idén 9 milliárd forint értékben újulnak meg a megye útjai

A beruházást követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Az útszakasz biztosítja a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint ebben az évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 9 milliárd forint értékű felújítási és javítási munka elvégzése várható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

A Besenyszög külterületén megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Az ünnepi beszédet Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, az avató beszédet dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője mondta. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A kivitelezést Kóródi László, a STRABAG Általános Építő Kft. projektvezetője jelentette készre

 

Galéria

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.Jász-Nagykun-Szolnok megyeBesenyszögSzolnokJászkísér

Hírlevél

Hirdetés