2024.03.19, Kedd
Fontos agglomerációs útfejlesztés Mogyoród és Gödöllő vonzáskörzetében
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fontos agglomerációs útfejlesztés Mogyoród és Gödöllő vonzáskörzetében

magyarepitok.hu

2022.04.12. 08:30 - Szabó Ákos

A NIF Zrt. mintegy 6 kilométernyi új út előzetes tervezésére választotta ki a mérnököket.

Hirdetés

2021 nyarán már beszámoltunk róla, hogy halad a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gondozásában a 310-es másodrendű főút projektje, mely a Mogyoród és Gödöllő környéki agglomerációban jelent majd fontos előrelépést a közlekedőknek. Az új 2x1 sávos útvonal tervein két részre osztották, ennek első elemeként mintegy 9,6 kilométernyi út terveinek korszerűsítési vizsgálatára kerül sor, az M3-as autópálya mogyoródi csomópontja és M31 autópálya között, mely a Hungaroringet a déli irányból kerüli meg – erről részletesen írtunk júliusban.

 

 

Ezek a cégek dolgozhatnak a feladaton

Április 8-án az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent az előzetes tervezési pályázat eredménye a 310-es főút következő, mintegy 6 kilométeres és szintén 2x1 forgalmi sávú szakaszára. A NIF megbízásából a feladatot az UTIBER Kft., az UVATERV Zrt. és a Pannonway Kft. konzorciuma végezheti el, nettó 92 millió forint értékben.

A kiírás szerint a cégek

  • elkészítik az M31-es autópálya csomópontja és Isaszeg (Gödöllő) között haladó út nyomvonalára vonatkozó tanulmánytervet
  • valamint az előzetes vizsgálati dokumentációt is,
  • illetve megszerzik a környezetvédelmi engedélyt.

 

Így folytatódik majd az új út

A pályázati dokumentumból kiderül: a mérnökök munkájának része az új útszakasz és az M31-es autópálya csomópontja kapcsolódásának vizsgálata és tervezése is (a 310-es út cikkünk elején említett első szakasza az M31-es csomópontjánál ér véget). Emellett szintén vizsgálják

  • a 3104-es, Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő úthoz,
  • valamint a 3102-es Cinkota-Zsámbok összekötő úthoz
  • és a helyi, városi úthálózathoz való csatlakozási lehetőségeket is.

Ennek keretében többek között egy Gödöllő és Isaszeg irányra kiterjedő komplex forgalmi vizsgálatot is el fognak készíteni. A tenderben végül leírják még: az új útszakaszon várhatóan két csomópontot és három műtárgyat fognak építeni.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Utiber Kft.MogyoródGödöllőIsaszeg310-es útM31-es autópályaM3-as autópályaUvaterv Zrt.Pannonway Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés