2024.04.19, Péntek
Tervezik az M3-as és az M31-es autópályát összekötő útvonalat
Illusztrációs fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Tervezik az M3-as és az M31-es autópályát összekötő útvonalat

magyarepitok.hu

2021.06.14. 14:30 - Kolinek Nóra

A NIF már keresi az ajánlattevőt a 310-es főút M3-as autópálya mogyoródi csomópontja és M31 autópálya közötti szakasz kiviteli terveinek korszerűségi felülvizsgálatára.

Hirdetés

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a 310-es főút M3-as mogyoródi csomópont - M31 autópálya közötti szakasz kiviteli terveinek korszerűségi felülvizsgálatára vonatkozó ajánlati felhívást.

Ahogy korábban megírtuk, 2019 nyarán adták át a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló útszakaszt és az M3-as autópálya csomópontját. A beruházásnak köszönhetően a két település mellett a Hungaroring elérhetősége is jelentősen javult.

310-es számú főút a tervek szerint Mogyoród és Isaszeg között halad, a jelenlegi kiírás

az M3 mogyoródi csomópontja és az M31 autópálya közötti közel 9,6 kilométer hosszú szakaszra vonatkozik, itt a tervek szerint 2x1 forgalmi sávot alakítanak ki.

 

Az útvonal déli irányból kerüli meg a Hungaroringet

A kiírás szerint a nyertes ajánlattevő feladata a 310-es főút Mogyoród és Isaszeg közötti szakasz megvalósításának előkészítése kapcsán az M3 mogyoródi csomópont - M31 autópálya közötti szakaszra vonatkozó kiviteli tervdokumentáció korszerűségi felülvizsgálataival kapcsolatos tervezés és a szükséges engedélyek megszerzése.

A tervek szerint a nyomvonal az M3-as autópálya csomópontjának a déli körforgalmától indul, a Hungaroringet a déli irányból megkerülve, majd Kerepes-Szilasliget lakóterületét keleti irányból elkerülve a Budapest-Gödöllő HÉV-vonal felett hídon vezet át. A 3-as főúttal való kapcsolatot egy összekötő ág biztosítja, az M31 autópályát pedig a Kerepesi pihenőnél éri el.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)MogyoródFótM3-as autópályaM31-es autópályaHungaroring

Hírlevél

Hirdetés