2024.03.19, Kedd
Blaha-felújítás: buszmegállókat adtak át és városi fáknak kedvező talajszerkezetet alakítottak ki
Fotók: BKK/Nyirő Simon

Blaha-felújítás: buszmegállókat adtak át és városi fáknak kedvező talajszerkezetet alakítottak ki

magyarepitok.hu

2022.06.22. 15:02 - Szabó Ákos

A megújuló Blaha Lujza tér egyre több elemét részét vehetik birtokba a közlekedők.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk a Blaha Lujza térfelújítási munkálatairól, melyeknek kivitelezését a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi. Most arról adott hírt a beruházó Budapesti Közlekedési Központ, hogy elkészültek a Blaha Lujza téri buszvárók és az új térburkolat is a megállóhelyek közvetlen környezetében. Ennek köszönhetően június 21-től, kedd késő délutántól ismét fedett, ülőhelyekkel felszerelt buszvárók fogadják az erre közlekedőket. A munkaterületet határoló kerítéseket beljebb helyezték, ezért az autóbuszokról le- és felszállók csúcsidőben is akadálytalanul haladhatnak a Rákóczi úti járdán.

 

 

A közleményből kiderül még: a tér többi részén tart a térburkolat lerakása, a kivitelező munkatársai ugyanakkor a nagy növénykazetták körüli ligetes pihenőrészen már végeztek a bordó árnyalatú kiskockakövek lerakásával, ennek köszönhetően egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja.

A kiskockakövek lerakása azért fejeződhetett be, mert már elkészült a mesterséges váztalaj kialakítása is a téren.

A mesterséges váztalajba, a Stockholm-rendszert is alkalmazva ültetett fák gyorsabban nőnek, jobb életkörülményeik miatt nagyobbak, szebbek és egészségesebbek lesznek, mint a tömörödött altalajba ültetett társaik.

 

A projekttel a szomszédos Somogyi Béla utca is jól jár

 

 

A csatornaépítésnél tartanak a szakemberek a Somogyi Béla utcában, ahol az aszfaltmarást és a burkolatbontást már elvégezték, az egyik oldali járda alaprétegét pedig kialakították.

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

ÚtépítésStrabagBKKközterekútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés